PARKLARDAKİ KAFETERYALAR İHALE İLE KİRAYA VERİLECEK

Okuduğunuz haber
İŞ DÜNYASINDA KADIN SAYISI ARTIRILMALI

AHLATCI VE KARAPIÇAK GENÇLERİ DİNLEDİ

Anasayfa   /    Gündem    /    İŞ DÜNYASINDA KADIN SAYISI ARTIRILMALI

İŞ DÜNYASINDA KADIN SAYISI ARTIRILMALI

Çorum Kalaycılar ve Hırdavatçılar Odası Başkanı Sedat Ek, 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

GÜNDEM      27 Kasim 2021 - 14:10     0

İŞ DÜNYASINDA KADIN SAYISI ARTIRILMALI

Çorum Kalaycılar ve Hırdavatçılar Odası Başkanı Sedat Ek, 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle bir açıklama yaparak, kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanması için iş dünyasında sayılarının artırılması gerektiğini söyledi.

Kadına verilen değerin, her türlü fayda ve beklentinin ötesinde, insan haklarının bir gereği olduğunu dile getiren Başkan Sedat Ek, her bir insanoğlunu dünyaya getirenin kadın olduğunun unutulmaması gerektiğini vurguladı. Kadının saygınlığını ve itibarını korumanın, herkes için bir insanlık vazifesi olduğunun altını çizen Kalaycılar ve Hırdavatçılar Odası Başkanı Sedat Ek, kadının toplum içindeki saygınlığı, itibarı ve etkinliğinin, gelişmişliğin ve medeniyetin de bir göstergesi olduğunu söyledi. Kadına yönelik şiddet konusunun, üzerinden siyaset yapılmayacak kadar hassas ve insani bir konu olduğunu dikkat çeken Sedat Ek, “Tarih boyunca var olan bu sorun, günümüzde büyük tepkilere sebep olmakla birlikte, ne yazık ki insanlığın kanayan bir yarası olmaya devam etmektedir. Kadına yönelik şiddetin bizim dünyamızda hiçbir gerekçesi ve yeri yoktur” dedi.

Kadınların şiddetten kurtulması için kendi ayakları üzerinde durarak yaşamını sürdürebilecek ekonomik özgürlüğe sahip olması gerektiğine vurgu yapan Oda Başkanı Sedat Ek, başta Kalaycılar ve Hırdavatçılar Odası olmak üzere esnaf ve sanatkar kesiminde sayıları oldukça az olan kadınların iş dünyasında sayılarının artırılması gerektiğini dile getirdi.

Kadın elinin değdiği her işte güzelliğin, nezaketin, zarafetin olduğunu kaydeden Sedat Ek, her işte çalışabileceğini çeşitli örneklerle gösteren kadınların, toplumun her kesiminde yer alması gerektiğini anlatarak, oda yönetimi olarak bu konuda kadınlara her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını açıkladı.

Ek, esnaf ve sanatkarlar başta olmak üzere tüm iş dünyasına da iş hayatında kadın sayısının artırılması konusunda birlikte hareket etme çağrısında bulundu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ