OĞUZLAR BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR

Okuduğunuz haber
KIRKDİLİM’İ 2023’TE HİZMETE AÇILACAK

ESNAFIN TALEBİ HER ZAMAN BİZİM BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ!

Anasayfa   /    Siyaset    /    KIRKDİLİM’İ 2023’TE HİZMETE AÇILACAK

SON DAKİKA ! KIRKDİLİM’İ 2023’TE HİZMETE AÇILACAK

Milletvekili Kaya, A Haber canlı yayınına katılarak Kırkdilim tünellerinin son durumunu anlattı

SİYASET      28 Eylül 2022 - 11:33     0

KIRKDİLİM’İ 2023’TE HİZMETE AÇILACAK

AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, bu sabah A Haber'de Erkan Tan ile Sabah Ajansı programının canlı yayın konuğu oldu.

8 KM TÜNELLERLE AŞILACAK

Kırkdilim’den yayına bağlanan Milletvekili kaya, Kırkdilim’in özelliğini anlattı. Kırkdilim’in 40 virajdan oluşan 10.5 kilometrelik bir güzergah olduğunu söyleyen Kaya, bu yılın 8 kilometresinin yapımı devam eden tünellerle aşılacağının altını çizdi.

TÜNELLER YILSONUNA BİTECEK

Gidiş-gelişli 3 tünelle Kırkdilim virajlarından vatandaşların kurtarılacağının dile getiren milletvekili Kaya, T3 olarak bilinen tünelin yüzde 100 olarak tamamlandığını, ortada bulunan T2 tünelinin kazı ve betonlama çalışmalarının bittiğini ve fiziki olarak yüzde 80 seviyesinde olduğunun vurguladı. Çalışmaların yoğunlaştığı T1 tünelinde ise sağ bölümde çalışmaların sürdüğünü, sol tarafın ise açıldığını kaydetti. Son tünellerde de Aralık ayı gibi betonlama çalışmalarının bitirilmesinin hedeflendiğini söyleyen Milletvekili Kaya, 2023 yılında da ışıklandırma ve refüj çalışmalarının bitirilerek yıl içerisinde hizmete açılacağını açıkladı.

ÇORUM’DA 9 MİLYARLIK ULAŞIM YATIRIMI VAR

Ulaştırma Bakanlığı’nın Çorum’da 12 şantiyede yaklaşık 9 milyarlık yatırımın olduğuna dikkat çeken Milletvekili Kaya, Kıkdilim’in ise 2.5 milyarlık bir yatırım olduğunu bildirdi.

2023 SEÇİMLERİNDEN ÖNCE AÇILACAK

Böylesi bir yatırımın kazandırılmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve emeği geçenlere teşekkür eden Kaya, “Cumhurbaşkanımızın sayesinde vatandaşlarımız her alanda olduğu gibi ulaşım konusunda da kaliteyi, konforu yaşıyorlar” dedi.

Kaya, 2023 seçimlerinden önce Kırkdilim’in açılışa hazır hale getirmek istediklerini de sözlerine ekledi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ