İL BAŞKANI GÜNAY’DAN YALANLAMA!

Okuduğunuz haber
ŞEN: BU FAİZ YÜKÜNÜN ALTINDAN ESNAF KALKAMAZ

ESNAFTAN FAİZ FARKI İSTEMEK ADALETLİ DEĞİL!

Anasayfa   /    Gündem    /    ŞEN: BU FAİZ YÜKÜNÜN ALTINDAN ESNAF KALKAMAZ

ŞEN: BU FAİZ YÜKÜNÜN ALTINDAN ESNAF KALKAMAZ

Çorum Kahveciler Odası Başkanı Ahmet Şen, kredi faiz oranları artışıyla ilgili açıklama yaparak, tepkisini dile getirdi.

GÜNDEM      16 Mayis 2024 - 16:06     0

ŞEN: BU FAİZ YÜKÜNÜN ALTINDAN ESNAF KALKAMAZ

Çorum Kahveciler Odası Başkanı Ahmet Şen, kredi faiz oranları artışıyla ilgili açıklama yaparak, tepkisini dile getirdi.

Şen, Halk Bankası tarafından kredi faizlerinin 10-15 puan artırılmasının, esnafın yükünü artıracağını belirterek, esnafın böyle bir yükün altından kalkamayacağını ifade etti.

Halkbank tarafından Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla Esnaf ve Sanatkârlara kullandırılmış olan hazine destekli kredilerin devam eden taksit ödemeleri Halkbank Genel Müdürlüğünün faiz güncelleme uygulamasıyla kademeli olarak 10-15 puan artırıldığını söyleyen Ahmet Şen, “Söz konusu krediler her ne kadar değişken faizli kredi olarak verilmiş olsa da esnafımız lehine inisiyatif kullanılmaması, zaten zor şartlar altında faaliyet gösteren üyelerimizin yükünü daha da ağırlaştıracaktır” dedi.

Esnaf ve sanatkârın, yaşadığı ekonomik sorunlarla mücadele etmek için can suyu desteği beklerken, bugüne kadar hiç yürürlüğe girmemiş olan böyle bir uygulamayla karşılaşmanın şokunu ve hayal kırıklığını yaşadıklarını ifade eden Oda Başkanı Şen, “Böylesine bir faiz yükünün altından Esnaf ve Sanatkârımızın kesinlikle kalkamayacağını önemle belirtmek isteriz.  Bu doğrultuda Sayın Cumhurbaşkanımız ve Hükümet yetkililerimizden, küçük sermayelerle büyük işler yapabilmek için mücadele eden esnaf ve sanatkârımızın verdiği mücadeleyi, içinde bulundukları finansal sıkıntıları ve kredi borç yükünü göz önünde bulundurarak bu faiz artışının yeniden değerlendirilerek kaldırılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ