KIZILAY'DAN 65 AİLEYE YARDIM!

Okuduğunuz haber
TAHTASIZ ÇORUM€™DAKİ KENTSEL DÖNÌŎÌM ÇALIÅŽMALARINI SORDU

GELENEKSEL EL SANATLARI FESTİVALİ BAŞLIYOR

Anasayfa   /    Siyaset    /    TAHTASIZ ÇORUM’DAKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIÅžMALARINI SORDU

TAHTASIZ ÇORUM’DAKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINI SORDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Mehmet Tahtasız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Çorum’da yapımına başlanan ve yapımı planlanan kentsel dönüşüm çalışmalarını sordu.

SİYASET      18 Aralik 2024 - 11:17     0

TAHTASIZ ÇORUM’DAKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINI SORDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Mehmet Tahtasız, Çevre, Åžehircilik ve İklim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle verdiÄŸi soru önergesinde, Çorum’da yapımına baÅŸlanan ve yapımı planlanan kentsel dönüÅŸüm çalışmalarını sordu.

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız’ın soru önergesini yanıtlayan Bakan Murat Kurum, ÅŸu bilgileri verdi:

“Bakanlığımızca 6306 sayılı Kanun kapsamında Çorum İli’nin Osmancık ve Merkez ilçelerinde toplam 175,67 hektar büyüklüÄŸündeki alanda, 2 adet ‘Riskli Alan’ ilan edilmiÅŸtir. Merkez ve UÄŸurludaÄŸ ilçelerinde toplam 94,62 hektar büyüklüÄŸündeki alanda, 7 adet ‘Rezerv Yapı Alanı’ belirlenmiÅŸtir. Çorum İli’nde yer alan ‘Riskli Alanlarda’ ve ‘Rezerv Yapı Alanları’nda yaklaşık 1000 adet bağımsız birim üretilmesi planlanmaktadır.”

“ÇALIÅžMALAR HIZLANDIRILMALI”

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız ise özellikle Çorum merkezde yapılması gereken kentsel dönüÅŸüm çalışmalarına dikkati çekerek, “Çorum’un merkez Kale Mahallesi, Çöplü Mahallesi, Üçtutlar Mahallesi, Çepni Mahallesi, Kunduzhan Mahallesi 3. Etap, Yeniyol Mahallesi, Gülabibey Mahallesi gibi mahallelerimizde metruk evler fazla. Bu metruk evlerde uyuÅŸturucu kullanımı da oldukça yaygın. Yine bu mahallelerimizdeki yapıların çoÄŸu depreme dayanıksız. Allah korusun bir deprem olduÄŸu takdirde çok sayıda can kaybı olacağının endiÅŸesini taşıyoruz. Bu nedenle Çorum merkez ve ilçelerindeki kentsel dönüÅŸüm çalışmalarının hızlandırılması ve bir an önce tamamlanması gerekiyor” diye konuÅŸtu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ