AY-KA YİNE ÖNCÜ OLDU

Okuduğunuz haber
7 YILDIR ÇİVİ DAHİ ÇAKILMADI!

SINAVA GEÇ KALANLARIN İMDADINA ZABITA YETİŞECEK

Anasayfa   /    Siyaset    /    7 YILDIR ÇİVİ DAHİ ÇAKILMADI!

7 YILDIR ÇİVİ DAHİ ÇAKILMADI!

TAHTASIZ, ÜNİVERSİTEYİ GÜNDEME GETİRDİ

SİYASET      05 Haziran 2024 - 11:05     0

7 YILDIR ÇİVİ DAHİ ÇAKILMADI!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Mehmet Tahtasız, Çorum’un yarım kalan yatırımlarını gündeme taşımaya devam ediyor.

Tahtasız, Güney Kampüsü Sağlık Merkezi yapılmak üzere Hitit Üniversitesi Rektörlüğüne 2016 yılında tahsis edilen 600 dönümlük arazide incelemede bulundu, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

TIP ÖĞRENCİLERİ İZBE BİNADA

2016 yılında arazi tahsisi yapılan, 2017 yılında projesi yayımlanan ve 2018 yılında da ihalesi yapılacağı 600 dönümlük arazinin atıl vaziyette beklediğini, 7 yıldır bir çivi dahi çakılmadığını vurgulayan CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, “Bu sağlık kompleksi içinde Tıp Fakültesi öğrencilerimizin eğitim öğretim göreceği morfoloji binası olacaktı. Veterinerlik fakültesi, eczacılık fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi, deney hayvanları araştırma merkezi, sağlık hizmetleri meslek yüksek okulu, kapalı spor salonu ve yüzme havuzu bulunacaktı. Çorum’da Tıp Fakültesi öğrencileri kendilerine ait bina olmadığı için hastanenin en az 10 kilometre uzağında ve liseden bozma bir binada eğitim görüyorlar. Oysa çocuklarımızın morfoloji binası olan sağlık bilimlerine yakın bir yerde eğitim görmesi lazım. Ancak bu proje hayata geçirilmedi” dedi.

BİR PARMAK BAL

TBMM’de yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanına seslenen Tahtasız, şunları söyledi:

“Buradan Sayın Cumhurbaşkanına, Sağlık Bakanına sesleniyorum. Her seçim öncesi Çorumluların ağzına bir parmak bal sürüyorsunuz sonra ortadan kayboluyorsunuz. Verdiğiniz sözleri yerine getirin. Hitit Üniversitesi Güney Kampüsü Sağlık Merkezi projesini bir an önce hayata geçirin ve geleceğin doktorlarını izbe binalardan kurtarın.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ