TRAFİĞE RAHATLATMAK İÇİN BİR HAMLE DAHA!

Okuduğunuz haber
ÇOKİŎ, KALİFİYE ELEMANLAR YETİŎTİRİYOR

MUSLUKLARIMIZDAN KAYNAK SUYU KALİTESİNDE SU AKIYOR

Anasayfa   /    Gündem    /    ÇOKİŞ, KALİFİYE ELEMANLAR YETİŞTİRİYOR

ÇOKİŞ, KALİFİYE ELEMANLAR YETİŞTİRİYOR

Çorum Belediyesi Kariyer ve İş Merkezi (ÇOKİŞ)’in teorik ve uygulama eğitimlerinin yer aldığı İstihdam Atölyesi’nde kalifiye elemanlar yetişiyor.

GÜNDEM      26 Temmuz 2022 - 16:16     0

ÇOKİŞ, KALİFİYE ELEMANLAR YETİŞTİRİYOR

Çorum Belediyesi Kariyer ve İş Merkezi (ÇOKİŞ)’in teorik ve uygulama eÄŸitimlerinin yer aldığı İstihdam Atölyesi’nde kalifiye elemanlar yetiÅŸiyor.

Bu kurslardan birisi olan kaynakçılık kursuna katılarak sertifika almaya hak kazanan 14 kursiyer sertifikalarını Belediye BaÅŸkanı Dr. Halil İbrahim AÅŸgın’dan aldı.

Çorum sanayinin kalifiye eleman ihtiyacı İstihdam Atölyesi ile gideriliyor. İşverenle iÅŸ arayanları buluÅŸturarak istihdama büyük katkı saÄŸlayan ÇOKİŞ, kalifiye elemanları sektöre hazırlıyor. İstihdam Atölyesinde, teorik ve uygulama eÄŸitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan çelik kaynakçılık kursiyerleri, Belediye BaÅŸkanı Dr. Halil İbrahim AÅŸgın’ın da katıldığı törenle sertifikalarına kavuÅŸtu.

BaÅŸkan AÅŸgın, istihdamda ÇOKİŞ’in özel bir yeri olduÄŸunu vurgulayarak, İstihdam Atölyesi projesi ile iÅŸsizlik oranını daha da azaltacaklarını kaydetti. Ekonomide ve ihracatta Çorum’un Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olduÄŸunu ifade eden BaÅŸkan AÅŸgın, “Bizim ÅŸehrimiz sanayisi güçlü bir ÅŸehir. Bölgede en iyi organize sanayisine sahip ve ihracat rakamları en yüksek olan il. Çevre illere baktığımız zaman Çorum’da iÅŸsizlik oranının daha düÅŸük olduÄŸunu görüyoruz. Burada da bizim giriÅŸimci ruhumuzun, ÅŸehrimizdeki esnafımızın, ticaret erbabımızın, sanayicilerimizin çok büyük katkısı var. Hepsine çok teÅŸekkür ediyorum. Ticaret ve sanayi noktasında bölgenin ve Türkiye’nin parlayan yıldızlarından bir tanesi olduÄŸunu gururla ifade ediyoruz.” dedi.

 

TÜM KURSİYERLERİMİZİ İSTİHDAM EDECEĞİZ

Sanayi ve esnaf ziyaretleri esnasında iÅŸverenlerin vasıflı eleman bulamadıklarından ÅŸikayetçi olduklarını kaydeden BaÅŸkan AÅŸgın, “Nitelikli elemanla ilgili bir sorun olduÄŸunu fark ettik. Biz de vasıfsız dediÄŸimiz kiÅŸileri iÅŸ hayatına katmak için açık iÅŸ alanlarını inceledik. İlk etapta 6 meslek grubunu tespit ettik. Bunlardan bir tanesi de çelik kaynakçılığıydı. SOGEP ve OKA aracılığıyla Ticaret Bakanlığımızın desteÄŸi ile bu kursları hemen açmaya karar verdik. Çelik kaynakçılık kursumuza 127 kiÅŸi baÅŸvurmuÅŸtu, bu kursumuza baÅŸvuran 14 kiÅŸi mülakatla belirlendi. 12 günde eÄŸitimleri tamamladı ve 14 kursiyerimiz de sertifika almaya hak kazandı.” dedi.

 

HEDEFİMİZ TÜM KURSİYERİ İŞE YERLEÅžTİRMEK

ÇOKİŞ bünyesinde açılan ön muhasebe kursuna olan ilgiden de memnun olduÄŸunu belirten BaÅŸkan AÅŸgın, 8 kiÅŸinin kurs devam ederken iÅŸ bulduÄŸunu kaydederek, “Bunun dışında yine ön muhasebe personeli ile ilgili kursumuzu da istihdam atölyeleri projemiz kapsamında açtık ve burada da 30 kiÅŸi kursumuza baÅŸladı. Kursumuz hala devam ediyor. Kursumuz devam ediyorken 8 kursiyerimiz iÅŸe baÅŸladı. Tüm kursiyerlerimizin istihdam edilmesini hedefliyoruz.” diye konuÅŸtu.

 

TESPİT EDİLEN MESLEK GRUPLARI İÇİN KURSLAR AÇILACAK

Mesleki Yeterlilik Kursları’nın ihtiyaç duyulan alanlarda açılmaya devam edeceÄŸini ifade eden BaÅŸkan AÅŸgın, “Bizim tespitlerimizde makine bakım onarımı ile ilgili bir eksiklik vardı. Birçok fabrikamız makine alanında üretim yapıyor. Bu makinelerin bakımı noktasında da ciddi bir açık var ve inÅŸallah bu kursumuzu da kısa süre içerisinde açacağız. Elektrik pano montajı, dikiÅŸ makineci, kuaförlük, barista, garson, açık alan satıcıları, aÅŸçı, tatlıcı ve pizza ustası mesleklerinde de açıklar tespit edilmiÅŸ durumda. Bu nedenle bu kurslarımızı da en kısa süre içerisinde açacağız.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ