ÇORUM, KALKİLYA İLE RESMEN KARDEÅž OLDU GÜNDEM 03 Agustos 2022 - 12:26 0
Çorum’un bir kardeÅŸ ÅŸehri daha oldu. Belediye BaÅŸkanı Dr. Halil İbrahim AÅŸgın, Filistin’in Kalkilya ÅŸehri ile kardeÅŸlik protokolünü imzaladı. AÅŸgın, imza töreninde yaptığı konuÅŸmada Filistin’in önemli ÅŸehirleri arasında yer alan Kalkilya ile iÅŸbirliÄŸini önemsediklerini vurguladı. Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Belediye BaÅŸkanı Dr. Halil İbrahim AÅŸgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri ErtuÄŸrul Eren, Bülent ÖzdoÄŸan, Ubeydullah Ahıskalı, MHP Belediye Meclisi Grup BaÅŸkanı Selim GüloÄŸlu ve Belediye Strateji GeliÅŸtirme Müdürü Talat Tekin’den oluÅŸan heyet Kalkilya’ya giderek kardeÅŸlik belgesini imza törenine katıldı. Heyette ayrıca Türkiye BüyükelçiliÄŸi Konsolosu Emre Yılmaz da yer aldı. Kalkilya ekibinin büyük bir coÅŸkuyla karşıladığı Çorum heyeti, Filistin’in haklı davasında yanında yer aldıklarını ve çok verimli tarım arazilerine sahip Kalkilya’nın etrafına İsrail tarafından örülen ayrım duvarının bir an evvel kaldırılması gerektiÄŸini ifade etti.
Kalkilya Valisi Rafii Revacibe, Belediye BaÅŸkan Vekili Munzer Nazzal, El Kudüs Üniversitesi Rektörü Dr. Atiyye Misleh, Kalkilya Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ve ÅŸehrin çok sayıda ileri geleninin yer aldığı imza töreni Kalkilya Valilik binasında gerçekleÅŸtirildi.
ÇİFTÇİ: TÜRKİYE, HER DAİM HAKLI DAVASINDA FİLİSTİN’İN YANINDA Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Batı Åžeria’da yer alana Kalkilya ValiliÄŸi’nde düzenlenen törende yaptığı konuÅŸmada Kalkilya’nın kadim bir ÅŸehir olduÄŸunu ve bu kadim ÅŸehirde bulunmakta duyduÄŸu bahtiyarlığı ifade etti. KardeÅŸlik protokolünün hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Vali Çiftçi, “Bugün kardeÅŸliÄŸimizin bir niÅŸanesi olarak buradayız. Türkiye ile Filistin arasındaki kardeÅŸlik iliÅŸkileri güçlü bir kardeÅŸliÄŸe dayanmaktadır. Filistin meselesi adil ve kalıcı bir çözüme kavuÅŸturulmadıkça OrtadoÄŸu’da kalıcı istikrar ve barış mümkün olamayacaktır. BaÅŸkenti DoÄŸu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coÄŸrafi bütünlüÄŸü olan Filistin Devleti’nin kurulması zaruridir diye düÅŸünüyoruz. İsrail’in iÅŸgal ettiÄŸi topraklardan 1967 öncesi sınırlarına çekilmesi gerektiÄŸini düÅŸünüyoruz. Ülkemiz her daim haklı davasında Filistin devletinin ve halkının yanında olmaya devam etmektedir.” dedi.
AÅžGIN: BÜTÜN DUALARIMIZLA, MADDİ MANEVİ İMKANLARIMIZLA YANINIZDAYIZ Belediye BaÅŸkanı Dr. Halil İbrahim AÅŸgın, Kalkilya ile imza töreni öncesi heyetler arası görüÅŸmede yaptığı konuÅŸmada kardeÅŸlik protokolünü önemsediklerini belirterek “Bütün dualarımızla, maddi manevi tüm imkanlarımızda Filistin halkının yanındayız.” diye konuÅŸtu. Kendilerini en güzel ÅŸekilde karşılayan Kalkilya ekibine teÅŸekkür eden BaÅŸkan AÅŸgın, Filistin meselesinin bir an evvel çözüme kavuÅŸması gerektiÄŸinin altını çizerek “Nasıl ki bilet alınarak girilen Ayasofya artık abdest alınarak girilen bir mekan haline gelmiÅŸse Filistin meselesi de ansızın çözüme kavuÅŸacaktır. Nasıl ki KarabaÄŸ’da 30 yıl sonra iÅŸgal sona ermiÅŸse, bu durum bizim Filistin’le ilgili beklentilerimizi de güçlendirmektedir.” dedi. Kalkilya heyetine Çorum’la ilgili bilgiler de veren BaÅŸkan AÅŸgın, Çorum’un yaklaşık 7 bin yıllık geçmiÅŸi ile kültür, sanayi, ticaret ve tarım ÅŸehri olduÄŸunu belirtti. Çorum sanayisinin çok geliÅŸmiÅŸ olduÄŸuna vurgu yapan BaÅŸkan AÅŸgın, “Çorum, sevginin, barışın ve kardeÅŸliÄŸin merkezidir. Çok sayıda medeniyete beÅŸiklik etmiÅŸtir. Tarım, sanayi, ticaret, eÄŸitim alanlarında Kalkilya ile iÅŸbirliÄŸi yapabiliriz. Kalkilya ile kardeÅŸliÄŸimizi önemsiyoruz.” dedi. Kalkilya’nın ihtiyaç duyduÄŸu ÅŸeylere imkanlarıölçüsünde yardım yapacaklarını, iÅŸbirliÄŸini geliÅŸtireceklerini de dile getiren BaÅŸkan AÅŸgın, “Bugün burada olmaktan çok mutluyum. İnÅŸallah özgür Kudus’ün, özgür Filistin’in sokaklarında özgürce dolaÅŸacağımız günleri de hep birlikte görürüz.” diye sözlerini tamamladı.
ÖZTÜRK: FİLİSTİNLİ GENÇLER İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ Kalkilya ile Çorum’un kardeÅŸ ÅŸehir protokol imza törenine katılan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de yaptığı konuÅŸmada El Kudüs Üniversitesi ve yeni kurulacak üniversite ile her türlü iÅŸbirliÄŸine açık olduklarını dile getirdi. Filistin’de iÅŸletebilecekleri iÅŸbirliÄŸi ve anlaÅŸmalar yapmak istediklerini ifade eden Rektör Öztürk “Burayı büyük bir üniversiteye çevirebiliriz. Hem yeni kurulacak üniversiteye hem de El Kudüs Üniversitesi’ne yapabileceklerimizle ilgili detaylı çalışmalar yapacağız.Kalkınma odaklı olarak Çorum’un çok büyük bir potansiyeli var. Biz de üniversite olarak ihtisasımızı makine imalat teknolojileri odaklı olarak yapıyoruz. Sizlerin de kapasitenizi geliÅŸtirmek üzere bir çalışma yapabiliriz. Üniversite olarak Filistinli gençleri geleceÄŸe hazırlamak için elimizden geleni yapmaya hazırız. Sizlere haksız iÅŸgale karşı her zaman yanınızda olduÄŸunuzu ifade etmek istiyorum.” diye konuÅŸtu.
X
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.
X
Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.
FOTO GALERİ
SON DAKİKA HABERLERİ
|