İSTANBULLUOĞLU AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Okuduğunuz haber
AHLATCI, CHP’YE YÜKLENDİ

ÇORUM’A 135 HEKİM KADROSU!

Anasayfa   /    Siyaset    /    AHLATCI, CHP’YE YÜKLENDİ

AHLATCI, CHP’YE YÜKLENDİ

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, CHP'nin Sungurlu'ya yapılan savunma sanayisine yönelik yatırımlarla ilgili iddialarına tepki gösterdi.

SİYASET      02 Eylül 2022 - 11:29     0

AHLATCI, CHP’YE YÜKLENDİ

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, CHP'nin Sungurlu'ya yapılan savunma sanayisine yönelik yatırımlarla ilgili iddialarına tepki gösterdi.

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Çorum’un Sungurlu ilçesine kurulacak olan barut ve fişek fabrikası ile ilgili iddialarına tepki göstererek, “CHP, yerli ve milli tüm hizmetlerde gölge etmesin başka ihsan istemiyoruz” dedi.

İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantısı öncesi AK Parti grubu ile bir araya gelen AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi’nde 6 milyar liraya mal olacak barut, fişek ve kapsül üretim tesisi ile ilgili tartışmalara cevap vererek CHP’yi eleştirdi.

13 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çorum’a geldiğini hatırlatan Ahlatcı, “Bu ziyarette tamamı yerli ve milli teknoloji ile devletimizin Çorum’a yapılmasını uygun gördüğü savunma sanayine yönelik Türkiye’ye belki de tek kalemde yapılan en büyük yatırımlardan birisinin temel atma törenini gerçekleştirdik. Çorum’a ve Sungurlu’ya böyle bir tesisin kazandırılmasından hepimiz gurur duyduk. Sungurlu ilçemize kurulacak olan barut ve fişek fabrikalarının önemi şu, askerimizin, güvenlik görevlilerimizin zor şartlarda vatan savunmasında kullandığı barutu biz burada üreteceğiz. Dolaysıyla namerde muhtaç olmamak için devletimizle beraber böyle bir fabrika yapacağız” ifadelerini kullandı.

Savunma sanayine güç katacak yatırıma ilk tepkinin CHP’den geldiğini açıklayan Ahlatcı, “Evlatlarımız namerde muhtaç olmasın, ihtiyaçları buradan karşılansın diye tamamen yerli ve milli olarak yapılan bu fabrikaya karşı ilk tepki nereden çıktı diye bakıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nden. Böyle bir tepkinin çıkmasını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in beyanlarıyla söylüyorum, Çorum milletvekilinin buraya yapılan fabrikaya karşı kusur arar gibi talepleri olmuş, itirazları olmuş. Bunu genel başkan yardımcılarına iletmişler. Oda sanki çok büyük bir şey bulmuş gibi elinde kağıtlarla medyanın karşısına çıkmış ve Çorum’a tamamen yerli ve milli imkanlarla yapılan bu fabrikayı eleştirdi. Kusur aradı” şeklinde konuştu.

“CHP’nin bu tavrına şaşırdık mı? Şaşırmadık” diyen Ahlatcı, “Daha öncede Türkiye’ye kazandırılan binlerce projeye maalesef Cumhuriyet Halk Partisi itiraz etti. Biz kendilerine şunu söylüyoruz, “hizmeti yaparsa AK Parti yapar” bu sloganı sloganını boşa söylemiyoruz. Bu itirazla birlikte gerçek yüzlerini ortaya çıkarmışlardır. AK Parti Çorum İl başkanı olarak diyorum ki, yapılan yerli ve milli tüm hizmetlerde, tüm çabalarda, tüm emeklerde gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz" şeklinde konuşmasını sürdürdü.

“Kendi içlerinde anlaşamayan bir partinin Türkiye’yi yönetemeye talip oluyor” ifadelerini kullandı.

Kendi içlerinde anlaşamayan bir partinin Türkiye’yi yönetemeye talip olduğunu anlatan Ahlatcı, şunları kaydetti:

“İşin enteresan tarafı Özgür Özel bir milletvekilini referans gösteriyor. Milletvekili benim böyle bir şeyde imzam yok diyor. Arkasından CHP Genel Başkanı geliyor yatırımcı Ahmet Ahlatcı’ya teşekkür ediyor. Ne olduğu belli olmayan kendi aralarında dahi iletişim sorunu yaşayan, bilgi sahibi olmayan, böyle bir parti çok ilginçtir ki tek başına da değil, 6’lı masa ile birlikte Türkiye’yi yönetmeye talip oluyorlar. Kendi içlerinde anlaşamayan bir partinin Türkiye’yi yönetemeye talip olmasını da ayrıca kamuoyunun takdirlerine sunuyorum.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ