İNŞAAT MÜHENDİSİ METİN AYMAN HAYATINI KAYBETTİ

Okuduğunuz haber
AK PARTİ’DE YENİ İL BAŞKANI BELLİ OLUYOR

SU TASARRUFU ÇAĞRISI!

Anasayfa   /    Siyaset    /    AK PARTİ’DE YENİ İL BAŞKANI BELLİ OLUYOR

SON DAKİKA ! AK PARTİ’DE YENİ İL BAŞKANI BELLİ OLUYOR

TEŞKİLAT MENSUPLARI YARIN TEMAYÜL YOKLAMASI YAPACAK

SİYASET      10 Mart 2023 - 12:33     0

AK PARTİ’DE YENİ İL BAŞKANI BELLİ OLUYOR

AK Parti’de Yusuf Ahlatcı’nın milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmesinin ardından yeni il başkanının kim olacağı ile ilgili çalışmalara hemen başlandı.

5 yıla yakın süredir il başkanlığı görevini yürüten Yusuf Ahlatcı, dün düzenlediği basın toplantısı ile 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde Çorum Milletvekili Aday Adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Ahlatcı’nın istifası ile boşalan il başkanlığı görevine her hangi bir görevlendirme yapılmadı. Genel merkez teşkilat başkanlığı tarafından parti teşkilatlarına yönelik olarak temayül yoklaması yapılacak.

Edinilen bilgiye göre, yarın İl Koordinatörü Yahya Çelik başkanlığında oluşacak komisyon tarafından yarın Çorum’da yeni “il başkanı kim olsun” diye teşkilat mensuplarına sorulacak.

Komisyon, mevcut milletvekilleri, eski milletvekilleri, eski il başkanları, belediye başkanları, ilçe başkanları, gençlik kolları ve kadın kolları başkanları, kurucular kurulu üyeleriyle yüz yüze görüşecek.

Ayrıca, il yönetimi, il disiplin kurulu, demokrasi ve hakem heyeti, il kadın ve gençlik kolları yönetimi, merkez ilçe yönetimi ile ilçe kadın kolları, gençlik kolları başkanlarının da katılacağı gizli oylama yapılacak.

Yüz yüze görüşmeler ve oylamanın neticesinde de il başkan adayları genel merkez tarafından değerlendirilecek.

Öte yandan AK Parti’de aday adaylığı için istifa süreci bugün itibariyle başlarken, süreç 17 Mart 2023 tarihinde sona erecek.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ