ORTAKÖY’ÜN GELECEĞİNİ ÖĞRENCİLERLE İSTİŞARE ETTİ

Okuduğunuz haber
AŞGIN, ESTİ GÜRLEDİ

ESKİ HALKBANK BİNASI YIKILIYOR

Anasayfa   /    Gündem    /    AŞGIN, ESTİ GÜRLEDİ

AŞGIN, ESTİ GÜRLEDİ

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hizmet-İş Genel Kurulu’nda adeta esti gürledi.

GÜNDEM      25 Mayis 2022 - 12:24     0

AŞGIN, ESTİ GÜRLEDİ

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hizmet-İş Genel Kurulu’nda adeta esti gürledi.

Oldukça sinirli görünen Başkan Aşgın, konuşmasında nasıl bir belediye devraldığından, belediyeyi ne hale getirdiğine, Hak-İş ve Memur-Sen üyeliğinden, işçilere verilen maaşlara, seçim sürecine dışardan müdahale edilmesinden, fesatçılara, salonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının bulunmamasından şehrin sahipsiz olmadığına kadar pek çok konuda sert çıkışlarda bulundu.

Belediye çalışanlarının her gün aşkla çalışarak hayırlı işler yaptığını söyleyerek sözlerine başlayan Aşgın, siyasetteki hedefinin her zaman aşkla çalışmak olduğunu, hak için halk için karşılık beklemeden çalıştıklarını dile getirdi.

20-30 BİN LİRAYI ÖDEYEMEYEN

BİR BELEDİYE DEVRALDIK

Üç yıl içerisinde büyük işler yaptıklarını söyleyen Aşgın, "Bütün sıkıntı ve problemleri çok kısa zamanda çözmeyi başardık. Geldiğimiz Mart ayında hatırlayın, kredi çekilerek maaşlarınız zor ödenmişti. 20-30 bin lirayı ödeyemeyen bir belediye devraldık. Bu zamanlardan bir yıl sonra 1 milyon 384 metrekarelik çimento fabrikası arazisini 60 milyonunu cebimizden, 40 milyonunu kredi ile ödemek suretiyle 102 milyon 500 bin liraya aldık. Maaşların ödenemediği zamanlardan hamdolsun bu zamanlara getirdik" diyerek kendisinden önceki başkanlara ve belediye yönetimlerine göndermede bulundu.

BEN HAK-İŞ ÜYESİYİM, MEMUR-SEN’LİYİM

Kendilerinin ulvi davaların peşinde olduklarını iddia eden Aşgın, "Ben Hak-İş üyesiyim, bu işler imza ile olmaz, bu işler gönül işidir. Evet ben Memur-Sen, Sağlık-Sen, Diyanet-Sen üyesiyim. bizim davanın tüm temsilcilerinin üyesiyim, bunu hayatım boyunca hiç saklamadım. Bizim bir davamız var, bizim bir amacımız var, hak nizamın ve adaletin yer yüzünde hakim olma davasıdır bizim davamız. Bende bu davanın bir neferiyim. Hak-İş bizim için sıradan bir kuruluş asla değildir. Tıpkı Refah Partisi gibi, tıpkı AK Parti gibi. Liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her hangi bir partinin lideri değildir. Bizim davamızın önünde bizim liderimizdir. Biz bu davada Recep Tayyip Erdoğan'ı asla yalnız bırakmadan ölümüne varız. Dolayısıyla bizim sendikamız sıradan bir sendika olamaz, bizim siyasi partimiz sıradan bir siyasi parti olamaz, bizim liderimiz sıradan bir lider olamaz. Biz ulvi dava amaç ve hedeflerinin adamlarıyız" şeklinde konuştu.

MAAŞLARINIZI TIKIR TIKIR ALIYORSUNUZ

 Konuşmasının sonunda kongrenin hayırlara vesile olması dileğinde bulunan Aşgın, "2018 yılında zor ekonomik şartlarda bu iradeyi ortaya koyan hiç biriniz yılın sonunda bizi işten çıkartacak diye endişe taşıyor muydunuz? Yok. Maaşlarınızı tıkır tıkır almama gibi bir durumunuz var mı? Yok. İçinizde asgari ücret alan var mı? yok. Asgari ücretin çok çok üzerinde maaş alıyorsunuz. Bunun bir mimarları var. Eski başkan, yeni başkan beni de bir kenara koyun bunların bir ulvi mimarı ve teşekkür edilecek biri var oda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

ERDOĞAN’IN FOTOĞRAFI NEDEN YOK?

Salonda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının olmamasına da sert çıkan Başkan Halil İbrahim Aşgın, “Nasıl rahmetle andığımız ilk Cumhurbaşkanımızın fotoğrafı varsa şimdiki Cumhurbaşkanımızın fotoğrafları da bizim kongrelerimizi süslemeli, kesinlikle süslemeli bunu ifade edeyim. Teşekkür edilecek, gözüne bakılacak sadece bir adam var Recep Tayyip Erdoğan'dır" diye konuştu.

FESATÇILARLA İŞİM OLMADI

Bu yaşına kadar yalanla dolanla hiç bir işinin olmadığını ileri süren Başkan Aşgın, “Ben bu yaşıma kadar dedikodularla, fitne ile fesatçılarla hayatım boyunca işim olmadı, 48 yaşıma kadar buna Çorum şahittir." şeklinde konuştu.

BUNUN HESABINI SORARIZ

Kongre sürecine müdahil olanlara tepki gösteren Başkan Aşgın, "Bizim çalışanlarımız kimi istiyorsa ben onunla onur duyarak çalışırım dedim. Bunun aksini bilen duyan var mı? Burada şunu ifade edeyim.

BU ŞEHİR SAHİPSİZ DEĞİL

Eskisi yenisi hiç fark etmez, burada şu anki belediye başkanı müdahil değilse ve demokratik bir yarış olsun diyorsak, hiç kimsenin müdahil olmasına fırsat vermeyin. Bu şehir sahipsiz değil, biz bu şehrin hizmetkarı isek bu şehir sahipsiz değildir.

Bu şehrin sahibi bizleriz ve Recep Tayyip Erdoğan'dır.

BELEDİYE DIŞINDAN KİMSEYE İTİBAR ETMEYİN

 Hiç bir şekilde burada ki delegelere şunu söylüyorum belediye dışında hiç kimseye itibar etmeyin, hiç bir kimsenin sözünü dinlemeyin. Elinizi vicdanınıza koyun hak ne ise, adalet ne ise, Müslümanlık neyi gerektiriyorsa, ahde-vefa neyi gerektiriyorsa onu yapın. Köroğlu bizim kardeşimiz beraber çok yol yürüdük, diğer aday arkadaşlarımızda öyle onun için belediyemiz dışında eski yeni hiç bir kimseye itibar etmeyeceksiniz. Ettiğinizi duyarsam, bir şekilde bizim delegelerimiz üzerinde şu an aktif olmayan insanların dahil olduğunu hissedersem bunun hesabını sormak boynumuzun borcudur. Bunun hesabını sorarız" dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ