ÇORUM FK, 2-0’I KORUYAMADI

Okuduğunuz haber
AYAKKABICILAR VE SOBACILAR ARASTASINDA AREFE DUASI!

AHLATCI’DAN BAYRAM MESAJI!

Anasayfa   /    Gündem    /    AYAKKABICILAR VE SOBACILAR ARASTASINDA AREFE DUASI!

AYAKKABICILAR VE SOBACILAR ARASTASINDA AREFE DUASI!

Çorum’da, ahilik kültürüne ait geleneksel “Arefe duası” geleneği, esnaf ve sanatkarlarca asırlardır yaşatılmaya devam ediliyor.

GÜNDEM      05 Mayis 2022 - 10:28     0

AYAKKABICILAR VE SOBACILAR  ARASTASINDA AREFE DUASI!

Çorum’da, ahilik kültürüne ait geleneksel “Arefe duası” geleneği, esnaf ve sanatkarlarca asırlardır yaşatılmaya devam ediliyor.

Çorum’da, Ahilik geleneği olan “Arife duası”nda bir araya gelen kent yöneticileri, esnaf ve sanatkarlar, ülkenin birliği ve bütünlüğü ile esnafın bol kazanç elde etmesi için dua etti. Ahilik gelenekleri arasında yer alan “Arefe duası” için kentteki çeşitli meslek grupları, Ramazan ve Kurban bayramlarının arefesi ile üç ayların başlangıcında bir araya gelerek bu geleneği yaşatıyor.

Bu geleneğin yaşatılması için Kalaycılar, Hırdavatçılar ve Bakırcılar Odası; Dikiciler ve Kunduracılar Odası ve Çilingir, Sobacı ve Tenekeciler Odası esnaflarının düzenlediği programlara katılan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, esnaflara hayırlı ve bereketli kazançlar dileyerek, “Rabbim ibadetlerimizi, dualarımızı kabul etsin; nice Ramazanlara, nice bayramlara sağlıkla eriştirsin inşallah.” dedi.

Arefe duası programlarına Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, İl Müftüsü Muharrem Biçer, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür ve oda başkanları katıldı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ