KUTSAL TOPRAKLARDA VEFAT ETTİ

Okuduğunuz haber
CHP: İL GENEL MECLİSİ’NDE HUKUK SKANDALI YAŞANDI

BAŞBUĞ TÜRKEŞ İÇİN MEVLİD PROGRAMI DÜZENLENECEK

Anasayfa   /    Siyaset    /    CHP: İL GENEL MECLİSİ’NDE HUKUK SKANDALI YAŞANDI

CHP: İL GENEL MECLİSİ’NDE HUKUK SKANDALI YAŞANDI

CHP İl Başkanı Av. Dinçer Solmaz, İl Genel Meclisi’nde encümen seçimlerinde yaşanan krize ilişkin açıklama yaptı.

SİYASET      04 Nisan 2026 - 12:07     0

CHP: İL GENEL MECLİSİ’NDE  HUKUK SKANDALI YAŞANDI

CHP İl Başkanı Av. Dinçer Solmaz, İl Genel Meclisi’nde encümen seçimlerinde yaşanan krize ilişkin açıklama yaptı.

Seçimde üçüncü üye için iki adayın 17’ye 17 eşit oy aldığını hatırlatan Solmaz, mevzuata göre ismin kura ile belirlenmesi gerekirken Meclis Başkanı’nın oylamayı yenileme kararı aldığını belirtti.

Bu sürecin hukuka aykırı olduğunu savunan Solmaz, meclisin ertelenmesi ve yeniden oylamaya gidilmesini “hukuk skandalı” olarak nitelendirdi.

Amaçlarının millet iradesinin doğru şekilde yansıması olduğunu vurgulayan Solmaz, yetkililere çağrıda bulunarak yapılan hatadan dönülmesi gerektiğini ifade etti.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ