ÇORUM FK MAÇI DEV EKRANDA YAYINLANDI

Okuduğunuz haber
ÇİFTÇİYE GÜBRE JESTİ, CEYLAN’A TEŞEKKÜR!

ESKİ BAŞKAN AMCASINI KAYBETTİ

Anasayfa   /    Gündem    /    ÇİFTÇİYE GÜBRE JESTİ, CEYLAN’A TEŞEKKÜR!

ÇİFTÇİYE GÜBRE JESTİ, CEYLAN’A TEŞEKKÜR!

Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, verdikleri sözü tutarak, Çorum çiftçisine piyasa satışının altında uygun fiyattan gübre temini yaptıklarını söyledi.

GÜNDEM      25 Nisan 2022 - 11:33     0

ÇİFTÇİYE GÜBRE JESTİ, CEYLAN’A TEŞEKKÜR!

Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, verdikleri sözü tutarak, Çorum çiftçisine piyasa satışının altında uygun fiyattan gübre temini yaptıklarını söyledi.

Çorum Ziraat Odası, artan girdi maliyetleri nedeniyle zor günler geçiren ve tarlasına gübre atamayan çiftçilere yardım elini uzattı.

Türkiye'de tarımsal üretimdeki yetersiz gübreleme nedeniyle temel gıda ürünlerinde enflasyonun artmasına yol açabileceğini kaydeden Sayan, bu mağduriyetlerin giderilmesi için Çorum Ziraat Odası olarak imkanları dahilinde her zaman çiftçinin yanında olduklarına vurgu yaptı.

Artan gübre fiyatları nedeniyle çiftçilerin zor durumda olduğunu belirten Sayan, Ziraat Odası başkanlığı olarak temin ettikleri 6 kamyon gübreyi Çorum çiftçisine piyasa değerinin altında satışını gerçekleştirerek, çiftçiye biraz da olsa can suyu olmaya devam ettiklerini açıkladı.

TARIMSAL DESTEKLER ARTIRILMALI

Son bir yıl içerisinde gübre fiyatlarının yüzde 400’lere çıkan oranlarda arttığını kaydeden Sayan, yeteri miktarda gübre kullanmayan çiftçinin verim düşüklüğünden dolayı üretimde umduğunu bulamayarak, üretimden vazgeçeceğini sözlerine ekledi.

Türkiye, kimyasal gübre ham maddesi açısından neredeyse tamamen dışa bağımlı bir ülke olduğuna değinen Sayan, ekilen üründen verim alabilmek için bitkinin gereksinim duyduğu azot, fosfor ve potasyum gibi besinleri sağlayan gübrelerin, tarımsal üretimde hayati öneme sahip olduğuna işaret etti.

Tarımsal üretimin arttırmak, tarımsal maliyeti düşürmek ve çiftçileri ayakta tutmak için tarımsal desteklerin arttırılması gerektiğine vurgu yapan Sayan, özellikle ucuz gübre temininin devamının sağlanmasını istedi.

CEYLAN’A ÇİFTÇİ ADINA TEŞEKKÜR

Gübre fiyatlarındaki artışa dur denilmeli” çağrısı yapan Sayan, gübre fiyatlarındaki aşırı artışların çiftçileri ciddi anlamda olumsuz etkilediğini kaydetti.

Sayan, AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan'ın ucuz gübrenin temin edilmesinde büyük bir gayret gösterdiğini dile getirdi.

Çorum çiftçisinin her zaman yanında olan ve sorunlarının çözümünde gösterdiği çalışmalardan dolayı AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan'a teşekkür etti.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ