TÜRKOĞLU, CEYLAN’A KİTABINI HEDİYE ETTİ

Okuduğunuz haber
ÇORUM SAVUNMA SANAYİ ÜSSÜ OLACAK

GELİŞMENİN ANAHTARI ÖĞRETMENLERİMİZDİR

Anasayfa   /    Gündem    /    ÇORUM SAVUNMA SANAYİ ÜSSÜ OLACAK

ÇORUM SAVUNMA SANAYİ ÜSSÜ OLACAK

Ahlatcı, "Bu gurur hepimizin. Yerli ve Milli üretim tesisleriyle dolan Sungurlu'muz Türkiye’nin yükselen yıldızı oluyor" dedi.

GÜNDEM      25 Kasim 2022 - 15:12     0

ÇORUM SAVUNMA SANAYİ ÜSSÜ OLACAK

 

AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Sungurlu Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ederek, barut, fişek ve kapsül fabrikalarının inşaatlarını inceledi.

Ahlatcı, "Bu gurur hepimizin. Yerli ve Milli üretim tesisleriyle dolan Sungurlu'muz Türkiye’nin yükselen yıldızı oluyor" dedi.

TÜRKİYE'NİN GURURU OLACAK

Sungurlu'da sadece Çorum'un değil Tüm Türkiye'nin gururu olacak tesislerin yapıldığını belirten Yusuf Ahlatcı, şunları ifade etti: "Savunma Sanayimizde tamamen yerli ve Milli imkanlarımızla üretim yapacak tesislerimiz hizmete girdiğinde Kahraman Ordumuza ve Emniyet Güçlerimize Sungurlumuzda üretilecek mühimmatımızla büyük katkı sağlayacak olmamızda hepimizi ayrıca gururlandırmaktadır.

İHRACAT KENTİNE YAKIŞACAK

Sungurlu Organize Sanayi Bölgesinde yapımı devam eden Türkiye'nin en büyük savunma sanayi yatırımı barut, fişek ve kapsül fabrikalarının inşaatlarını incelemede bulunduk. Sungurlu OSB’mizde temeli atılan barut, fişek ve kapsül fabrikalarımızla sanayi ve ihracat kenti Çorum’umuz, önemli bir savunma sanayii üssü haline gelecek.

BU ALANDA EN BÜYÜK YATIRIM

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) AŞ koordinatörlüğünde Sungurlu OSB'de kurulacak alanda, Nitrogliserin, Nitroselüloz ve Küresel Barut Üretim Tesisleri, Fişek Üretim Tesisi ve Kapsül Üretim Tesisi bulunacak. Barut, barutun ham maddesi nitrogliserin ve nitroselüloz, fişek ile kapsül fabrikalarından oluşacak tesislerimiz 6 milyar liralık yatırım tutarına sahip. Türkiye'de tek seferde temeli atılan en büyük savunma sanayisi yatırımı.

2 BİN 500 KİŞİYE İŞ İMKANI VAR

Burada bütün fabrikalar tamamlandığında 2 bin 500 hemşehrimiz istihdam edilecek. Bu kalemlerde Türkiye'nin ithalatı 200 milyon avro, bu 200 milyon avro da memleketimizde, ülkemizde kalmış olacak.  

Bu tesislerin Çorumumuza kazandırılmasında tensipleriyle Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tüm Vekillerimize , Yatırımcılarımıza ve emeği geçen kıymetli büyüklerimize teşekkür ediyoruz."

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ