YAZ SPOR OKULLARINA KAYITLAR BAŞLIYOR

Okuduğunuz haber
DEVA’DAN AŞGIN’A TARIMTEŞEKKÜRÜ, ÜRETİM ÖNERİSİ!

YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE OTOBÜS ÜCRETSİZ

Anasayfa   /    Siyaset    /    DEVA’DAN AŞGIN’A TARIMTEŞEKKÜRÜ, ÜRETİM ÖNERİSİ!

DEVA’DAN AŞGIN’A TARIMTEŞEKKÜRÜ, ÜRETİM ÖNERİSİ!

Deva Partisi İl Başkanı Elvan Can Çabuk, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’a geçtiğimiz aylarda Belediyeye ait tarım arazisini ekim yapılacak hale getirip üretime kazandırmasından dolayı Çorum halkı adına teşekkür etti.

SİYASET      17 Haziran 2022 - 12:39     0

DEVA’DAN AŞGIN’A TARIMTEŞEKKÜRÜ, ÜRETİM ÖNERİSİ!

Deva Partisi İl Başkanı Elvan Can Çabuk, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’a geçtiğimiz aylarda Belediyeye ait tarım arazisini ekim yapılacak hale getirip üretime kazandırmasından dolayı Çorum halkı adına teşekkür etti.

Çabuk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sayın başkanımızın çok geç kalınmış küçük girişiminin büyütülerek ekilebilir belediye ve hazineye ait tüm tarım arazileri için önümüzdeki dönemlerde yaşanacağını herkesin kabul ettiği gıda savaşlarına şimdiden hazırlık yapılması adına tarım ürünlerinin ekimini yapmaya ve hasat edilen ürünlerin ise entegre edilecek tesislere işletmeleri teşvik ederek, halkımızın kullanabileceği hale getirilmesi için gerekli çalışmayı biran önce başlatmasını bekliyoruz” dedi.

Çorum’da hemen hemen her sektörde olduğu gibi gıda sektöründe de birçok çeşitli alanlarda faaliyette bulunan sanayi kuruluşlarının olduğuna dikkat çeken İl Başkanı Çabuk, bu sanayi kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde hazırlık yapılabileceğini ve fizibilite, bilgi birikim, deneyim tecrübe vb. alanlarda her türlü destek alınabileceğini dile getirdi.

Çorum Belediyesi yetkililerinin “biz arsa üretip satıyoruz” sözlerini de hatırlatarak eleştirilerde de bulunan Çabuk, “Belediyeler, hizmet etme noktasıdır, emlak piyasasını yukarı yönlü çıkartmaya değil tam tersi oluşabilecek çıkışlara elindeki arsa gibi enstrümanlar ile müdahale ederek gereksiz yukarı yönlü çıkışları engeller, ranta izin vermez, vatandaşını korur” açıklamasında bulundu.

Üretimin arsadan ibaret olmadığını bildiklerini düşündüğünü, o nedenle tarım ürünlerinin üretimine de önem vereceklerine inandığını vurgulayan Çabuk, “Belediyemizin arsa üreterek elde ettiği kaynağı, elindeki ve Hazineye ait tarıma elverişli arazilerde Tohum, gübre, mazot  vb. Giderlerde kullanmak üzere ayırmasını böylece köylerde çiftçilik yaparak üretim sağlayan vatandaşımın dile getirdiği sorunları yaşayıp görünce anlayıp kulak vererek çözüm için adım atarlar” dedi.

Çabuk, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Diğer taraftan elde edilen kazancı KKM de değerlendirsin ki TL deki değer kaybından olumsuz etkilenmesin çünkü elde edilen gelir nihayetinde millet için kullanılacak onu en iyi şekilde değerlendirmeliler yoksa Kamu zararına sebep olmuş sayılırlar.

Yılın ilk 5 ayında Tarım ve Hayvancılığa 14.2 Milyar lira harcanırken, Kur Korumalı Mevduata katılıp para yatıranlara 21 Milyar Lira ödeme yapılmış ve elde edilmesi gereken stopaj gelirinden de vazgeçilmiş, Üstelik bunlar Dünyada Gıda Krizi yaşanırken olmuş.

Bu nedenle ilimizin değerli yöneticilerini Arsa üretmek yerine, Tarım ürünleri ürettirmeye ve bunu da bir an önce yapmaya davet ediyoruz.

Şimdi önlem almazsak gelecekte konuşacak tarım plan ve programımız kalmayacaktır.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ