ŞEHİRİÇİ ULAŞIMA KATKI SAĞLAYACAK ÇALIŞMA!

Okuduğunuz haber
ENGELLİLERE ATLI REHABİLİTASYON

MYO’DAN ANLAMLI ETKİNLİK!

Anasayfa   /    SAĞLIK    /    ENGELLİLERE ATLI REHABİLİTASYON

ENGELLİLERE ATLI REHABİLİTASYON

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, öğrencilerine çeşitli kişisel gelişim ve rehabilite eğitimlerinin yanı sıra atlı rehabilite hizmeti de veriyor.

SAĞLIK      08 Haziran 2022 - 16:39     0

ENGELLİLERE ATLI REHABİLİTASYON

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, öğrencilerine çeşitli kişisel gelişim ve rehabilite eğitimlerinin yanı sıra atlı rehabilite hizmeti de veriyor.

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerine gelen öğrenciler hem öğreniyor hem de kişisel gelişim kurslarında kendilerini geliştiriyor. Belediyenin engellilere yönelik hizmet üretirken tek bir hususu göz önünde bulundurduğunu söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Bu husus da engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin hayatlarını nasıl güzelleştirebiliriz hususu dur. Biz bu kardeşlerimizi evlerinden servisle alıyoruz ve servisle evlerine bırakıyoruz. Merkezlerimizde kişisel becerilerine ve fiziki durumlarına göre çeşitli kurslara ve eğitimlere katılıyorlar. Merkezlerimizde rutin eğitimlerimiz dışında bahçede bitki yetiştirme, pikniğe gitme ve atlı rehabilitasyon programları gibi etkinlikler yapıyoruz. Özellikle at binmek engelli kardeşlerimizin fiziki ve zihinsel gelişimine çok olumlu etki ediyor. 187 aktif öğrencimizi haftalık 15 kişi olmak üzere sürekli olarak Atahan Atlı Sporlar Kompleksine götürerek atlı rehabilitasyon eğitimleri veriyoruz” dedi.
ENGELLER BAKIŞ AÇIMIZDAN KAYNAKLANIYOR
Bu eğitim sürecinde engelli bireylerin bir yandan öğrenirken bir yandan da kişisel becerilerini geliştirdiklerini ifade eden Başkan Yardımcısı Candan, “Meseleyi çok yönlü ele almak gerekirse; engelli bireyler merkezimizde emin ellerde eğitimlerini devam ettirirken aileleri de kendilerine vakit ayırıyor. Öte yandan da toplumun engelli bireylere bakışını değiştiriyoruz. Engellerin bizim bakış açımızdan kaynaklandığını, onlara engelsiz bir yaşam sunulabileceğini gösteriyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ