ARASTA İÇİN ÖNEMLİ GELİŞME!

Okuduğunuz haber
ESNAFTAN FAZLA PARA ALMIŞLAR

CEYLAN’DAN HACI BEKTAŞ ZİYARETİ

Anasayfa   /    Gündem    /    ESNAFTAN FAZLA PARA ALMIŞLAR

ESNAFTAN FAZLA PARA ALMIŞLAR

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI!

GÜNDEM      07 Mayis 2022 - 11:31     0

ESNAFTAN FAZLA PARA ALMIŞLAR

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Recep Gür ve Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında esnaflardan yıllık 570 bin TL fazladan para tahsil ettikleri gerekçesiyle "görevi kötüye kullanma" suçundan soruşturma başlatıldı. Alınan bilgiye göre, sicil tasdiknamesi ve tescil işlemleri sırasında Çorumlu esnaf ve sanatkarlardan her bir işlem için yaklaşık 300 TL fazladan para tahsil edilmesi üzerine Ticaret Bakanlığı hakarete geçti.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA SUÇU!

Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı tarafından hazırlanan rapor üzerine Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ÇESOB Başkanı Recep Gür ve yönetim kurulu üyeleri hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan soruşturma açıldı.

YILLIK 570 BİN TL FAZLADAN PARA!

Ticaret Bakanlığının soruşturma raporunda, 2020 yılında 920 esnafın sicil tasdiknamesi talebinde bulundukları sırada 40 TL olmak üzere toplamda 36 bin 800 TL fazladan para tahsil edildiği tespit edildi.

Ayrıca 2020 yılında tescil işlemi yaptıran 2 bin 134 esnaftan bağış adı altında 250 TL para tahsil edildiği belirlendi. Esnaftan bağış adı altında alınan toplam rakamın ise 533 bin 500 TL olduğu belirlendi.

3 BİNDEN FAZLA ESNAF MAĞDUR!

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında ÇESOB’tan fazladan para tahsil edilen 920 esnafla, bağış adı altında para tahsil edilen 2 bin 134 esnaf ve sanatkarın açık kimlik ve adres bilgilerinin başsavcılığa iletilmesini talep etti.

CEZA ALIRSA BAŞKANLIĞI DÜŞER!

Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanununa göre, bir odada başkan veya yönetim kurulu üyeliği yapan kişiler, görevi kötüye kullanmadan veya basit ve nitelikli zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, evrakta sahtecilik, kaçakçılık gibi suçlardan ceza alması halinde seçilme haklarını kaybediyor. Gür, ceza alması halinde hem oda, hem de birlik başkanlığını kaybetmiş olacak.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ