FIRINCILAR ODASI EKMEĞE ZAM YAPTI

Okuduğunuz haber
GÜR’DEN ZAM KIYAĞI!

TAHTASIZ, ORTAKÖY VE AŞDAĞUL’DA DERT DİNLEDİ

Anasayfa   /    Gündem    /    GÜR’DEN ZAM KIYAĞI!

GÜR’DEN ZAM KIYAĞI!

KENDİSİNİ DESTEKLEYEN ODALARIN ZAM TALEPLERİNİ JET HIZIYLA ONAYLIYOR

GÜNDEM      29 Nisan 2022 - 16:14     0

GÜR’DEN ZAM KIYAĞI!

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Recep Gür, seçim öncesinde kendisine destek veren odaların fiyat tarifelerine zam üstüne zam onayı verdi.

Esnaf ve sanatkârlarca üretilen her türlü mal ve hizmetlerin fiyat tarifeleri, bağlı bulundukları odalarca hazırlanıyor ve odanın bağlı olduğu birlik yönetim kuruluna sunuluyor.  Birlik yönetimi de, gelen talep üzerine maliyet hesapları, talebe ilişkin belgeler, mevcut tarife ve talep ile bedelle ilgili incelemeler yapıyor ve ona göre onaylanıyor.

Çorum’da ÇESOB seçimlerini iyi değerlendiren bazı oda başkanları, mevcut başkana destek vermenin bedelini fırsata çevirme yolunu seçtiler. Oda başkanlarının destek verdiği ÇESOB Başkanı ve Başkan Adayı Recep Gür ise, gelen taleplerin haklılığı, toplumsal yarar ve zararı, halk nezdinde kabul görülüp görülmediğine bakmaksızın talebe onayı basıyor.

 

SAÇ-SAKAL 80 TL OLDU

Gür’ün bir süre önce destekçilerinden biri olan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Aşkın Çağlayan’ın talebiyle saç-sakal ücretlerini oldukça fahiş bir bedel olan 80 TL zam talebini düşünmeden onayladı.

Tıraş zammı kamuoyunda ciddi tepkilere neden olurken, hız kesmeyen Recep Gür ve destekçileri, peş peşe zamları patlattılar.

İNDİ-BİNDİ 30 TL

Geçtiğimiz günlerde Taksiciler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Gayretli’nin isteği doğrultusunda taksi fiyatları da ÇESOB Başkanı Gür’ün onayıyla zamlandı.

Artan maliyetler gerekçe gösterilerek, taksi açılış ücreti 7,50 TL'den 10 TL'ye, indi-bindi ücreti ise 20 TL'den 30 TL'ye yükseldi.

EKMEK 2.75 TL YAPILDI

Gür’ün onay verdiği bir diğer zam ise ekmeğe oldu. Çorum Fırıncılar ve Simitçiler Esnaf Odası Başkanı Seyit Arslan, 2.25 TL’den satılan 200 gram ekmeğin fiyatının 2.75 TL’ye çıkarılmasını istedi. Gür de bu talebi geri çevirmeyerek onayladı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ