SUNGURLU BELEDİYESİ ÇADIR KENT KURDU!

Okuduğunuz haber
İLK CEMRE DÜŞTÜ

BELEDİYE İŞÇİSİ HAYATINI KAYBETTİ

Anasayfa   /    Gündem    /    İLK CEMRE DÜŞTÜ

SON DAKİKA ! İLK CEMRE DÜŞTÜ

Baharın müjdecisi olarak kabul edilen ve Arapça ‘ateş hali’ ‘kor ateş’ anlamlarına gelen, ısınmayı ifade eden cemrelerin ilki bugün havaya düştü.

GÜNDEM      22 Subat 2023 - 11:59     0

İLK CEMRE DÜŞTÜ

Baharın müjdecisi olarak kabul edilen ve Arapça ‘ateş hali’ ‘kor ateş’ anlamlarına gelen, ısınmayı ifade eden cemrelerin ilki bugün havaya düştü.

Baharın habercisi olarak kabul edilen cemreler havaya, suya ve toprağa düşüyor. Tüm cemreler düştüğünde baharın gelişi başlamış oluyor.

Yaklaşık 3 haftalık süre kalan birinci cemrenin gelişiyle birlikte bahar için geri sayım başlayacak. İlk cemre havaya 19-20 Şubat, İkinci cemre suya 26-27 Şubat, üçüncü cemre 5-6 Mart tarihleri arasında toprağa düşecek.

CEMRENİN ÖNEMİ NEDİR?

‘Ateş’ ve ‘kor’ anlamına gelen cemrenin her yıl Şubat ayı sonunda başlayan takvime göre önce havaya, sonra suya, son olarak da toprağa düştüğü kabul ediliyor.

‘Cemre düşmesi’ aynı zamanda hayvancılıkla uğraşanlar için soğuk nedeniyle dışarıya çıkartamadıkları hayvanların otlaklara kavuşma zamanının yaklaştığını, tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme dönemine gelindiğini ifade ediyor.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ