HGYD YÖNETİM KURULU AHLATCI İLE GÖRÜŞTÜ

Okuduğunuz haber
İSBİR, ‘ÖNCE VATAN’ DEDİ

KÜLCÜ: SABRIN DA BİR SINIRI VAR

Anasayfa   /    Gündem    /    İSBİR, ‘ÖNCE VATAN’ DEDİ

İSBİR, ‘ÖNCE VATAN’ DEDİ

BUGÜN AÇ OLURUZ, YARIN TOK OLURUZ, AMA VATANSIZ ASLA OLAMAYIZ

GÜNDEM      26 Mayis 2022 - 12:43     0

İSBİR, ‘ÖNCE VATAN’ DEDİ

Hizmet-İş Sendikası Çorum Şubesinin 2. Olağan Genel Kurulu'na katılan Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, toplantıda yaptığı konuşmada, birlik beraberlik mesajları verirken, vatan vurgusu yaparak, “Bugün aç oluruz, yarın tok oluruz. Ama biz vatansız olamayız” dedi.

Kendisinin de memuriyet hayatına belediye çalışanı olarak başladığını hatırlatan Taner İsbir, “Bende içinizden gelen bir kardeşiniz olarak ilk memuriyetime 1984 yılında şimdiki belediye başkanı olduğum ilçemde belediye iktisat müdürü olarak göreve başladım ve 13 yıl görev yaptım. Bu süre içerisinde çok sözleşmeler ve görüşmeler yaptık, hak edenin hakkını vermek için mücadele ettik” dedi.

Belediye çalışanları olarak görev aldıkları ilçenin, ilin, ülkenin hizmetinizde olduklarına vurgu yapan Başkan İsbir, “Bu hizmetimiz şu anda vatanımız ve milletimizin değerli insanları tarafından takdir edilmektedir. Çünkü 2 dönem belediye başkanı olmam hasebiyle ben bunu ilçemde hissediyorum” ifadelerini dile getirdi.

Ortaköy İlçesi’nde göreve geldiği 2014 yılında belediye çalışanlarının maaş alamadığını ve çalışanların toplam 500 bin lira alacaklarının biriktiğini hatırlatan İsbir, göreve geldiklerinde ilk işlerinin belediye çalışanlarının alacağını hemen ödemek olduğunu kaydetti.

Ortaköy Belediyesi’nde çalışanların hepsinin Türk-İş üyesiyken, Hak-İş’e bağlı bir tane işçinin olmadığını, bugün ise, Allah’a şükürler olsun ki 21 tane Hak-İş’e bağlı işçiyle çalıştığını açıklayan İsbir’in bu sözleri salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Hak-İş sendikasını sadece işçilere hakkını veren sendika olarak değil, vatanı, milleti, dini, devleti uğruna dik duruş sergileyen bir sendika olarak gördüklerini anlatan Başkan İsbir, “Biz de diyoruz ki belediye personeli olarak her zaman sendikamızın, işçimizin, ilimizin, ilçemizin, ülkemizin, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hizmet etme yönünde emrindeyiz” şeklinde konuştu.

62 yaşına kadar ülkenin hangi hallerden geçtiğine her zaman şahit olduğunu ve hayatının mücadele içinde geçtiğini söyleyen İsbir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu mücadele bazen ekmek mücadelesi, bazen de ülke mücadelesi oldu. Bugün çeşitli algı operasyonları ile Cumhurbaşkanımızın aleyhinde yıpratma operasyonları yapılmaktadır. Nihayetinde bizler, benim yavrum vatansız büyümesin diyen, ecdadın torunlarıyız. Ecdadımız, bu memleketi, bu vatanı, bu bayrağı nihayetinde bir arpa, bir buğday çorbasıyla Çanakkale’de mücadele vererek, bizlere vatanı, milleti, devleti emanet etmişlerdir.

Şimdi algı operasyonlarına bakıyorsunuz mazot 25 lira, salatalığın kilosu 35 lira oldu diye devletimizi yıpratmaya çalışıyorlar. Tabi ki hiçbir hükümet, hiçbir belediye başkanı devlet adına pahalılıktan memnuniyet duymaz. Ama düşünün ki elinizde devlet kalmamış, mazot 100 lira olsa ne olur, salatalık 70 lira olsa ne olur.

Etrafımıza şöyle bir bakalım. Libya, Suriye, İran, Irak, doğunuzda Ermenistan, Kuzeyinizde Rusya-Ukrayna savaşı hemen yanıbaşımızda Yunanistan ABD tarafından üst bölgesi olarak seçilmiş, içimizde zaten binbir türlü hain var. Şimdi bu kadar ateş çemberi içerisinde, bu kadar hainliğin içerisinde, bu kadar ilkesizliğin içerisinde bizim yapmamız gereken önce vatanımıza milletimize, dinimize, milletimize sahip çıkmaktır.

Bugün aç oluruz, yarın tok oluruz. Ama biz vatansız olamayız.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ