ŞABAN KABAKÇI GÜVEN TAZELEDİ

Okuduğunuz haber
KAVUNCU, ALMANYA ZİYARETİNİ ANLATTI

KIRAÇ, OSMANCIKLILARI COŞTURDU

Anasayfa   /    Siyaset    /    KAVUNCU, ALMANYA ZİYARETİNİ ANLATTI

KAVUNCU, ALMANYA ZİYARETİNİ ANLATTI

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, TBMM Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu olarak Almanya’ya 4 gün süren inceleme ziyarete ilişkin tespit ve izlenimlerini anlattı.

SİYASET      27 Eylül 2022 - 13:52     0

KAVUNCU, ALMANYA  ZİYARETİNİ ANLATTI

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, TBMM Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu olarak Almanya’ya 4 gün süren inceleme ziyarete iliÅŸkin tespit ve izlenimlerini anlattı.

Kavuncu, Almanya ziyaretinde Türkiye’nin insan hak ve özgürlükleri baÄŸlamında tamamen dünya standartlarında uygulamalar olduÄŸunu gördüklerini ve tespit ettiklerini kaydetti.

Kavuncu, açıklamasında ÅŸu ifadeleri dile getirdi:

“TBMM uhdesinde faaliyet gösteren Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu olarak, Afyonkarahisar Milletvekilimiz Sn. İbrahim Yurdunuseven baÅŸkanlığındaki heyetimizle birlikte 20-24 Eylül 2022 tarihleri arasında Almanya’ya resmi bir çalışma ziyaretinde bulunduk.

Resmi çalışma ziyaretimiz kapsamında Almanya Berlin’de bulunan "Heidering Ceza İnfaz Kurumu “nu ziyaret ederek; Cezaevi yetkilileri ile görüÅŸüp ceza infaz sistemleri hakkında bilgi alıp, tecrübe paylaşımında bulunduk. Tutuklu ve hükümlülerin yaÅŸam alanlarında incelemeler yaptık.

Almanya’da ceza ve infaz uygulamaları hususunda yetkililerden aldığımız detaylı bilgiler, ve Almanya'nın en donanımlı, modern cezaevlerinden Berlin Heidering Cezaevinde yerinde yaptığımız incelemelerde; Türkiye’deki cezaevlerinin ve bu husustaki uygulamalarımızın, özellikle ve öncelikle insan hak ve özgürlükleri baÄŸlamında tamamen dünya standartlarında uygulamalar olduÄŸunu gördük ve tespit ettik.

‘Eski Türkiye’ ve bugün bir çok dünya ülkesi ile kıyasladığımızda, Türkiye'de ÅŸu anki ceza ve tutuk evleri ÅŸartlarının oldukça iyi durumda olduÄŸunu kıyaslamalı olarak Almanya’da bir kez daha memnuniyetle müÅŸahede ettik.

Almanya’daki temaslarımız kapsamında, Berlin Eyaleti Adalet, ÇeÅŸitlilik ve Ayrımcılıkla Mücadele SentörlüÄŸü Devlet SekreterliÄŸi Biriminde muhataplarımız ile bir araya gelerek; insan hakları ve ırk, etnik köken inanç temelli ayrımcılığa karşı mücadele konusunda Almanya’da yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar konusunda bilgi aldık.

Almanya makamlarıyla yaptığımız söz konusu görüÅŸmelerde, Türkiye'nin; dünyanın birçok bölgesinde baskıya, zulme, tacize, insan hakları ihlallerine maruz kalan mazlumların yanında olmaya, onların acılarını dindirmek için her türlü giriÅŸimde bulunmaya kararlılıkla devam ettiÄŸini vurguladık.

Son dönemde özellikle kıta Avrupa'sında ve Almanya"da bazı "aşırıcı" siyasi çevrelerin, mesnetsiz suçlamalarla, özelde Almaya’da yaÅŸayan Müslüman Türk toplumunu ve genelde Müslümanları hedef alarak, kendi siyasi hırs ve gündemlerine alet etmeye çalışmalarından ciddi manada endiÅŸe ve rahatsızlık duyduÄŸumuzu ifade ettik. Bu hususla ilgili yetkili makamları önlem almaya davet ettik.

Almanya’da heyet olarak gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz resmi program kapsamında, Almanya büyükelçiliÄŸimiz Sn. Ahmet BaÅŸar Åžen, Berlin BaÅŸkonsolosumuz Sn. Olgun Yücekök ile son derece faydalı görüÅŸmeler gerçekleÅŸtirdik.

Ayrıca; Almanya’daki temaslarımız çerçevesinde, AK Parti Almanya Temsilcimiz Meryem Göka, Berlin UID BaÅŸkanımız Sinan Kaplan, Berlin Türk Federasyonu BaÅŸkanı İbrahim YiÄŸit ile bir araya geldik. Kıta Avrupa'sında, Almanya’da yaÅŸayan ve yüreÄŸi hep Türkiye ile çarpan, vatandaÅŸlarımızın genel durumları, talep ve beklentileri üzerine son derece verimli istiÅŸarelerde bulunduk.

Ayrıca ziyaretimiz sürecinde Cuma namazımızı, tarihi geçmiÅŸi 17. yy'a kadar uzanan, haziresinde çok sayıda ÅŸehit-i ÅŸüheda ecdadımızın metfun bulunduÄŸu, DİB Berlin Türk Åžehitlik Camiinde eda ettik. Namaz sonrası, gönlü, yüreÄŸi hep Anadolu'muzla birlikte çarpan "gurbetçi" vatandaÅŸlarımızla hasbihal edip, Åžanlıurfa'mızdan bir annemizin cenaze namazına katılıp, yakınlarına baÅŸsaÄŸlığı ve sabır dileklerimizi ilettik.

Almanya’ya gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz bu son derece önemli ve verimli ziyaret sonrasında, Almanya’daki ceza infaz süreçleri, suçla mücadele, topluma yeniden kazandırma ve insan hakları, ırk, etnik köken inanç temelli ayrımcılığa karşı mücadele konularında hazırlanacak kapsamlı rapor, TBMM’de ve yurtiçi ve yurtdışında tüm ilgili kurum ve kuruluÅŸlar nezdinde deÄŸerlendirilecektir.

Komisyon çalışmalarımıza verdikleri destek, güzel ev sahiplikleri ve misafirperverlikleri için Almanya BüyükelçiliÄŸimiz, Berlin BaÅŸkonsolosluÄŸumuz ve STK temsilcilerimize ve sürece katkı saÄŸlayan herkese teÅŸekkür ediyoruz.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ