ŞAHİNER BERAAT ETTİ

Okuduğunuz haber
STK’LAR SİYASETÇİLERİN YAN ŞUBESİ OLMAMALIDIR

İYİ PARTİ’DEN AŞGIN’IN SÖZLERİNE TEPKİ!

Anasayfa   /    Siyaset    /    STK’LAR SİYASETÇİLERİN YAN ŞUBESİ OLMAMALIDIR

STK’LAR SİYASETÇİLERİN YAN ŞUBESİ OLMAMALIDIR

Deva Partisi Çorum İl Başkanı Elvan Can Çabuk, sivil toplum kuruluşlarının siyasetten uzak olması gerektiğini belirtti.

SİYASET      26 Mayis 2022 - 11:08     0

STK’LAR SİYASETÇİLERİN  YAN ŞUBESİ OLMAMALIDIR

Deva Partisi Çorum İl Başkanı Elvan Can Çabuk, sivil toplum kuruluşlarının siyasetten uzak olması gerektiğini belirterek, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın Hizmet-İş genel kurulunda salona Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının asılmamasına gösterdiği tepkiye karşı çıktı.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın genel kuruldaki konuşmasını basından öğrendiğini ve esef duyduğunu dile getiren Elvan Can Çabuk, “Günümüzde yaşanan birçok sorun var iken, toplantı salonunda Cumhurbaşkanının fotoğrafının olmaması üzerine yorum yapılması, sendika seçiminin de her zaman olduğu gibi siyasi miting gibi konuşulmasını dehşetle takip etmiş bulunuyoruz” dedi.

Çabuk, “Öncelikle Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Rahmetli ilk cumhurbaşkanımız'' olarak isimsizce telaffuz edilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Kuşkusuz Atatürk ve sonrasındaki tüm Cumhurbaşkanı ve Başbakanlarımız bu ülkenin değeridir. Ülkemizin her değerine saygı duymak ve gerektiğinde teşekkür edebilmek ise erdemdir” ifadelerini kullandı.

Deva Partisi İl Başkanı Elvan Can Çabuk, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bir yandan kutuplaştıran diğer yandan takiye yapmaya devam eden siyaset anlayışı düne kadar kendilerinin yanlış bulduğu konuları bugün kutsayarak, kraldan çok kralcılık yaparak siyasetindeki psikolojik baskı dozunu artırmaya devam ediyor. Particilik ile Belediye Başkanlığının tüm şehrin temsilcisi olduğu ayrımını yapamamış bir Başkan.

Bu söylemler sivil toplum kuruluşlarını bir kamu kuruluşu gibi görme anlayışının tezahürü değil midir?

Hem Cumhurbaşkanı, hem bir siyasi partinin genel başkanı, farklı düşüncelerle her türlü yoldan kendi anlayışlarını topluma dikte etme kabule zorlama değil mi?

Oysa sendikalar renklerini sarartmadan temsil ettikleri işçilerinin haklarını ve hukukunu korumak için mücadele eden kıyasıya kendi haklarını yönetenlere karşı savunacak kurumlar değil midir?

Sivil Toplum Kuruluşları siyasetçilerin yan şubesi elbette değildir ve olmamalıdır. Belediye Başkanımızın kullandığı ifadeler onca yılın sonunda bir şekilde saflarına kattıkları bazı STK'lar gibi kalanları da yanlarına alma düşüncesinin bir tezahürüdür. Zira ifade hürriyeti, bağımsız yöneticiler ve olumsuz eleştiriler artık kabul edilmemektedir.

Her geçen gün kan kaybeden Çorum ekonomisi ve dışarıya göç veren Çorumlu beyinler için çözüm üretip çaba harcanması gereken yetkililerin, dile getirdiklerinin ve uğraşlarının güncel sorunlardan ne kadar uzak olduğu ortadadır.

İktidar partisi eski vekillerimizden Sn. Salim Uslu’nun, seçilmiş vekil olmasına rağmen parti içinde sözlerinin dinlenmediğini etkisiz eleman yapıldıklarını (Çorum Şeker fabrikasının özelleştirilmesi sürecinde) kendi diliyle ikrarını da basın üzerinden üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.  Bu durum hala iktidar partisinin içinde bulunarak ve parti politikalarının sözcülüğünü yapmaları geleceğe yönelik kendilerine olan güveni tamamen ortadan kaldırmaktadır.

Geçmiş dönemde yapılan başarılı işlerin bir şekilde iktidarın mucizesi olarak değerlendirilmesi yapılır iken geçmiş dönemde yapılan yanlışların, hukuksuzlukların, haksızlıkların hiçbir şekilde sorumluluğunu kimse sahiplenmiyor.  Artık mevcut iktidar yetkililerinin geldiği durum iki ileri bir geri durumu bile değil.

Türkiye Cumhuriyeti'nde hizmet veren hiçbir sivil toplum kuruluşunun herhangi bir siyasi parti veya lidere bağlı kalması, biat etmesi kesinlikle ve kesinlikle kabul edilemez. İlke ve değerler konusunda gerekli özgürlüğün tanındığında tüm sivil toplum kuruluşlarının daha değerli ve daha başarılı işler yapacağı konusunda hiçbir tereddüdümüz yoktur. Bu kapsamda Hizmet-İş sendikasının yeni yönetimine de başarılar diliyoruz.

Demokrasi, her seçilenin her konuya müdahil olduğu bir siyaset modeli değildir. Bu bağlamda Deva Partisinin yönetim anlayışında hiçbir sivil toplum kuruluşu, hiçbir zaman, hiçbir parti veya liderin gölgesinde değil, sadece ve sadece Yüce Türk Bayrağı altında özgürce hizmet edecektir.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ