JANDARMA ŞEFKATİ!

Okuduğunuz haber
TARIMSAL SULAMAYA GES DESTEĞİ!

BESYO ÖĞRENCİLERİ, BELEDİYEDE STAJ YAPACAK

Anasayfa   /    Gündem    /    TARIMSAL SULAMAYA GES DESTEĞİ!

TARIMSAL SULAMAYA GES DESTEĞİ!

SUY TOPRAKLA, TOPRAK ÜRÜNLE,ÜRÜN SOFRAYLA’ BULUŞUYOR

GÜNDEM      22 Haziran 2022 - 16:28     0

TARIMSAL SULAMAYA GES DESTEĞİ!

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, güneş enerjili sulama sistemi sayesinde tarımsal üretimde enerji maliyetlerin azalacağını ve susuzluk nedeniyle mahsullerin tarlada kurumayacağını söyledi.

Kavuncu, “Yenilenebilir enerji kaynaklarımız etkin ve verimli şekilde kullanılacak ve çiftçimize destek sağlanacak." dedi.

Kavuncu açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Hazine ve Maliye Bakanlığımızın yaptığı düzenlemeyle, Tarımsal sulamada Güneş Enerji Sistemi kurulumu için çiftçilerimize Ziraat Bankası vasıtasıyla sıfır faizle, faizsiz 7 yıl 84 ay vadeli kredi desteği sağlanacaktır.

Uygulama süresi 2023 yılsonuna kadar devam eden bu imkânla 7.5 milyon TL' ye kadar kredi kullanma limiti için sıfır faizli, yüzde 100 faiz desteği sunulacaktır.

Giderek milli güvenlik sorunu haline gelen gıda ihtiyacının karşılanması, üretimin artırılması için yapılan bu düzenlemeyle Tarım alanındaki reformlarımıza bir yenisi daha eklenmiştir. Çiftçilerimizin kalkınmasına katkı sunacak, topraklarımıza, mahsullerimize can olacak bu uygulamanın hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.

Gıda güvenliğini sağlamanın insanlığın en temel sorunu haline geldiği bu günleri önceden gören Cumhurbaşkanımız liderliğindeki devletimiz, vatandaşlarımızı bu sıkıntılardan kurtarmak ve en az düzeyde etkilenmeleri için orta ve uzun vadede tüm tedbirleri almıştır. Vakitlice alınan tedbirler sayesinde hiçbir vatandaşımız çaresiz, sahipsiz bırakılmamıştır.

Yapılan planlamalar doğrultusunda her gün bir yenisi açıklanan destek ve teşviklerle çiftçilerimizi olduğu gibi halkımızın tüm kesimlerini rahatlatacak destekler ve uygulamalar hayata geçirilmeye devam edecektir.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ