KÖMÜRCÜ KAYINVALİDESİNİ KAYBETTİ

Okuduğunuz haber
TEMAYÜL’ÜN SONUCUNU MERKEZ İLÇE BELİRLEYECEK

YENİ SPOR SALONUNA ÇEVRE DÜZENLEMESİ!

Anasayfa   /    Siyaset    /    TEMAYÜL’ÜN SONUCUNU MERKEZ İLÇE BELİRLEYECEK

TEMAYÜL’ÜN SONUCUNU MERKEZ İLÇE BELİRLEYECEK

BİRİNCİ OLAN İLK 8’E GİRİYOR

SİYASET      20 Mart 2023 - 13:13     0

TEMAYÜL’ÜN SONUCUNU  MERKEZ İLÇE BELİRLEYECEK

AK Parti’de milletvekili adaylığı süreci devam ederken, gözler hafta sonu yapılacak temayül yoklamasına çevrildi.

GENEL MERKEZ BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

Partide liyakat, eğitim düzeyi, anket gibi bazı kriterler arasında en fazla önemsenen kriter ise, teşkilat temayül yoklaması. Genel merkez yönetimi teşkilatın görüşüne büyük önem veriyor.

BİRİNCİ OLAN İLK 8’DE OLACAK

Geçmiş seçim dönemlerinde teşkilat temayül yoklamalarında birinci çıkan aday adayının ilk 8 arasına girdiği ve son kararı veren Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne konulan komisyon dosyasında yer aldığı biliniyor.

41 ADAY ADAYI TEŞKİLAT KANTARINA ÇIKACAK

O açıdan büyük önem taşıyan teşkilat temayül yoklaması 25 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Temayülde şu ana kadar adaylık başvurusu yapan 41 aday adayı teşkilat kantarına çıkacak.

EN FAZLA OY MERKEZ’DE!

Genel merkezin görüşünü bilerek hareket eden aday adayları da teşkilat ziyaretlerine başladılar. Aday adayları, ilçeleri ziyaret ederek teşkilatlara kendilerini tanıtıyor ve temayül yoklamasında destek istiyorlar.

Ancak temayül yoklamasında belirleyici olacak teşkilat ise merkez ilçe.

Merkez İlçede ilçe yönetimi, mahalle başkanları, köy temsilcileri ile birlikte sayının 245 olduğu öğrenildi.

Bunun yanısıra merkezde 40 il yönetimi, 40 gençlik kolları, 40 kadın kolları, 21 belediye meclis üyesi ve 4 de il genel meclis üyesi oy kullanacak.

Merkezdeki toplam sayı ise 390’ı buluyor.

Bunun dışında ilçelerden de il yönetim kurulları, gençlik ve kadın kolları yönetimleri ile köy temsilcileri oy kullanabilecek.

Geçmiş seçim dönemlerinde, merkezdeki köy temsilcileri dahi hemen oy kullanma hakkı olan herkesin temayüle katıldığı, ilçelerden ise katılımın düşük olduğu görülüyordu.

MERKEZ BİRİNCİYİ BELİRLER

Merkez ilçenin desteğini arkasına alan aday adayının temayülden birinci çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Merkez ilçe teşkilatı ise şu ana kadar her hangi bir aday adayına tam destek vereceğini göstermedi.

AKAR’IN KARARI NE OLACAK

Genç yaşına rağmen tecrübeli bir siyasetçi olan Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar’ın bizzat kendisi tarafından belirlenen ilçe yönetimi, mahalle başkanları ve köy temsilcileri üzerinde etkili olduğu biliniyor.

Akar’ın teşkilat ile ilgili nasıl bir tavır takınacağı merak ediliyor. Akar’ın teşkilat mensuplarını bazı adaylara oy kullanmaları tavsiyesinde bulunacağı gibi serbest bırakabileceği de siyasi kulislerde konuşuluyor.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ