ARAÇ SİGORTA ÜCRETLERİ KATLANILMAZ BOYUTTA!

Okuduğunuz haber
TURGUT ASLAN PARKI DUALARLA AÇILDI

KÖPRÜLÜ ÇEVREYOLU ÖNERİSİ!

Anasayfa   /    Gündem    /    TURGUT ASLAN PARKI DUALARLA AÇILDI

TURGUT ASLAN PARKI DUALARLA AÇILDI

Çorum Belediyesi tarafından Gülabibey Mahallesi’nde yapılan 15 Temmuz gazisi Turgut Aslan’ın adını taşıyan park açıldı.

GÜNDEM      23 Temmuz 2022 - 12:33     0

TURGUT ASLAN  PARKI DUALARLA AÇILDI

Çorum Belediyesi tarafından Gülabibey Mahallesi’nde yapılan 15 Temmuz gazisi Turgut Aslan’ın adını taşıyan park açıldı.

15 Temmuz’da hain darbeciler tarafından Jandarma Genel Komutanlığında rehin alınan Turgut Aslan, başından vurularak ağır yaralanmış ve geçirdiği operasyonlarla hayata tutunarak gazi unvanı almıştı. Çorum Belediyesi tarafından Gülabibey Mahallesi Kapaklı bölgesinde yapılan parkın adına Turgut Aslan’ın adı verildi. Dün gerçekleştirilen törenle parkın açılışı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Turgut Aslan’ın da katıldığı törene, Vali Yardımcısı Tamer Orhan, AK Parti Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Emin Altan, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, ÇESOB Başkanı Recep Gür, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hasan Belli, Belediye Meclis Üyeleri kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

O Gece Yaşadıklarını Anlattı

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Turgut Aslan, FETÖ menbusu özel kalem müdürüyle o gece yaşadığı bir diyaloğu şöyle anlattı:

“Jandarma Genel Komutanlığına gittiğimde benim gözlerimi bağladılar. Ellerimi arkadan kelepçelediler. Korumama da aynı şeyi yaptılar. Özel kalem müdürüne ‘Yine görüşeceğiz. Ayıp oluyor. Bir lavaboya gideyim’ dedim. ‘Ben seni öyle bir yere göndereceğim ki lavaboya ihtiyacın olmayacak’ dedi. Şimdi kendisi cezaevinde. 5-6 defa ağırlaştırılmış müebbet cezası almış.”

Çorum’un desteğini her zaman arkasında hissettiğini belirten Aslan, “Cumhurbaşkanımızın gayretleriyle, mesai arkadaşlarımızla birlikte bu hain terör örgütünün yapılanmasını ortaya koyan bir rapor hazırladım. Bu rapor sayesinde örgüt yasal zemin içinde silahlı terör örgütü olarak ilan edildi. Aynı dönemde PKK, PYD terör örgütüne de büyük kayıplar verdirdik. Zaten bu terör örgütleri şahsımı hedef haline getirdiler. 15 Temmuz’da yaşanan darbe kalkışmasında müdahale ettiğim için Jandarma Genel Komutanlığında infaz edilmek istendim. Büyük bir risk taşıdım ama hamdolsun ayaktayım, karşınızda dimdik duruyorum. Vatanımın ve milletimin hizmetindeyim. Bu süreçte vatandaşlarımızın özellikle siz hemşehrilerimizin değerli desteklerini ve yardımlarını gördüm. Sağ olun, var olun. Çorum’da yapılan bu parka adımın verilmesi 6 yıl önce yaşanan bu mücadeleye desteğinizin büyük bir örneğidir. Bu mücadeledeki tüm gaziler ve şehit aileleri gurur kaynağıdır. Emeği geçen herkese saygılarımı, şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından parkın açılışı dualar eşliğinde yapıldı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ