ÖĞRETMENLER TOPLUMUN EN SAYGIDEĞER UNSURLARIDIR

Okuduğunuz haber
ÜLKEMİZİN GELİŞMESİNDE EĞİTİM VE ÖĞRETMENİN GÖREVİ ÇOK BÜYÜK!

ÖĞRETMENLER, ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE YÖN VERİYOR

Anasayfa   /    Gündem    /    ÜLKEMİZİN GELİŞMESİNDE EĞİTİM VE ÖĞRETMENİN GÖREVİ ÇOK BÜYÜK!

ÜLKEMİZİN GELİŞMESİNDE EĞİTİM VE ÖĞRETMENİN GÖREVİ ÇOK BÜYÜK!

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, “24 Kasım Öğretmenler Günü” münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

GÜNDEM      25 Kasim 2022 - 15:19     0

ÜLKEMİZİN GELİŞMESİNDE EĞİTİM VE ÖĞRETMENİN GÖREVİ ÇOK BÜYÜK!

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, “24 Kasım Öğretmenler Günü” münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Ceylan, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verilişinin 94. yıldönümünü ve bu anlamlı günü 1981 yılından itibaren, “Öğretmenler Günü” olarak kutlamanın mutluluğu içindeyiz” ifadelerini kullandı.

Ceylan, mesajını şöyle sürdürdü:

“Eğitim bugün artık sadece kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru değil, aynı zamanda bir milletin dünya üzerindeki yerini de tayin eden stratejik bir değerdir. Günümüz dünyasında olduğu gibi; ülkemizin de gelişim, değişim ve kalkınmasını gerçekleştirip gelecekle ilgili hedeflerimize ulaşmada eğitim ve öğretmenin görevi çok büyüktür. İşte bu yüzden kutsal bir göreve sahip olan öğretmenlerimiz, bizler içinde son derece önemli ve değerlidir. Onların yetiştireceği nesiller, hiç şüphesiz ki ülkemizin geleceğini şekillendiren kişiler olarak karşımıza çıkacaktır.

Değerli Öğretmenlerimiz,

Büyük fedakârlık ve özveri göstererek, geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı bir cevher gibi işleyen, yetiştiren, onlara iyiyi ve doğruyu gösteren, milli ve manevi değerlerimizi, doğru insan ve vatandaş olmayı, Cumhuriyet değerlerini, demokrasiyi, insan haklarını ve hukukun üstünlüğünü öğreten, sorumlu bireyler olarak yetişmesine hayat rehberi olan, vatan ve millet sevgisini aşılayan, onların yetişmelerindeki çabalarınız her geçen gün daha büyük önem kazanmaktadır. İdealini ve heyecanını daima taze tutan, kendini her zaman yenileyen siz değerli öğretmenlerimizin sayesinde ülkemiz, her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline gelecektir. “İlim Çin’de bile olsa gidip onu alınız” diyen bir anlayışın temsilcileri ve eğitim ordusunun yurdun dört bir yanına dağılmış neferleri olan öğretmenlerimizin aydınlık yüzleri, yetiştirdikleri binlerce çocuğun ruhuna ışık saçmaktadır. Eğitim adına yapılan her çalışma, devletimizin ve milletimizin kaderini doğrudan ilgilendirmekte ve etkilemektedir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki çalışmalarınızda da bu şuurda olacağınıza yürekten inanıyor; çocuklarımızın ve gençlerimizin vatanına ve ülkesine bağlı yetiştirilmesinde, dolayısıyla ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde gösterdiğiniz özveri ve emeğe teşekkür ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görevleri başında şehit olan ve aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle; gerek ilimiz genelinde görev yapmakta olan, gerekse de eğitim camiasına uzun yıllar emek vermiş ve emekli olmuş tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ