BALIK ADAMLAR DAHA TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN DALDI

Okuduğunuz haber
 TERÖRİSTLER ÖVÜLÜRKEN SESSİZ KALAMAZDIM

AYBÜKE ÖĞRETMENİ ANMAYA BAKAN TEKİN DE KATILACAK

Anasayfa   /    Gündem    /     TERÖRİSTLER ÖVÜLÜRKEN SESSİZ KALAMAZDIM

 TERÖRİSTLER ÖVÜLÜRKEN SESSİZ KALAMAZDIM

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı seçimlerinde yaşanan kayyum gerilimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM      05 Haziran 2024 - 17:10     0

 TERÖRİSTLER ÖVÜLÜRKEN SESSİZ KALAMAZDIM

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı seçimlerinde yaşanan kayyum gerilimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’e verdiği cevapla gündeme gelen Başkan,  “Teröristler övülürken, devletimiz kınanırken sessiz kalamazdım” dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği, seçim gündemiyle Ankara’da toplandı. Seçimlere Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da katıldı.

En yaşlı üye sıfatıyla seçimlerin divan başkanlığını yapan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün konuşması sırasında sarf ettiği sözler salonda tartışmalara neden oldu.  Ahmet Türk’ün Hakkari'ye kayyum atanmasıyla ilgili kınama sözlerine salondan ilk tepki Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’dan geldi. 

Ahmet Türk’ün devleti eleştiren cümlelerine sessiz kalmayan Başkan Aşgın yerinden kalkarak “Biz de senin kınamanı kınıyoruz. Biz teröristi ne belediye başkanlığında ne de mecliste istemiyoruz. Hiçbir devlet teröriste müsamaha göstermez” dedi.

BAŞKAN AŞGIN AÇIKLAMA YAPTI

Türkiye Belediyeler Birliği seçimlerin yaşanan tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Aşgın “Teröristler övülürken, devletimiz kınanırken, Çanakkale şehidi bir dedenin torunu olarak sessiz kalamazdım kalmadım” dedi.

“TAVRIMIZ VE DURUŞUMUZ DEĞİŞMEYECEKTİR”

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış hakkında, silahlı terör örgütünü yönetmek, silahlı terör örgütüne üye olmak ve örgüt propagandası yapmak suçlarından dava açıldığını ve yargılaması devam ettiği için görevden uzaklaştırılarak kayyum ataması yapıldığını hatırlatan Başkan Aşgın “Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan hakkında açılan ve halen devam eden soruşturma olan bir kişinin savunuluyor olması asla kabul edilemez. Terör, insanlık suçudur ve asla kabul edilemez. Hiçbir devlet, terör örgütlerine müsamaha gösteremez. Bu konudaki tavrımız ve duruşumuz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da değişmeyecektir.” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ