ÖZHASEKİ, BELEDİYE HİZMETLERİNİ İNCELEDİ

Okuduğunuz haber
ÇORUM BÜYÜKŞEHİR Mİ, BÜTÜNŞEHİR Mİ OLACAK?

AHL’DE ÖZEL ÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİK!

Anasayfa   /    Gündem    /    ÇORUM BÜYÜKŞEHİR Mİ, BÜTÜNŞEHİR Mİ OLACAK?

ÇORUM BÜYÜKŞEHİR Mİ, BÜTÜNŞEHİR Mİ OLACAK?

​​​​​​​AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Çorum’u da kapsayarak büyükşehir veya bütünşehir projeleri ile ilgili yerel yönetimler reformunda çalışmaların son aşamaya geldiğini açıkladı.

GÜNDEM      18 Agustos 2021 - 10:48     0

ÇORUM BÜYÜKŞEHİR Mİ, BÜTÜNŞEHİR Mİ OLACAK?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Çorum’u da kapsayarak büyükşehir veya bütünşehir projeleri ile ilgili yerel yönetimler reformunda çalışmaların son aşamaya geldiğini açıkladı.

Özhaseki, Çorum programında ilk olarak AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Özhaseki, AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlacı’nın da yer aldığı ziyarette partililerle bir araya geldi. Özhaseki AK Parti İl Teşkilatı’nı ziyareti sırasında basın mensuplarına da açıklamalarda bulundu.

AK Parti Belediyeciliğinin her alanda örnek çalışmalara imza attığını ve AK Parti kadrolarının yerel yönetimlerde üstün performans sergilediğini belirten Özhaseki, “Çalışacağız, gayret edeceğiz, milletin yüz akı ve ümidi olmaya devam edeceği” dedi.

Açıklamasında CHP’li belediye yönetimlerini de eleştiren Özhaseki, AK Parti iktidarının CHP’li belediyelerin çalışmalarına engel olduğu yönünde algı operasyonu yapıldığını ifade etti. CHP’li belediyelerin yerel yönetimlerdeki başarısızlığının faturasını AK Parti’ye kesmeye çalıştığını kaydeden Özhaseki, “Yönettikleri belediyeler borç içerisinde. Hem iş yapmıyorlar, hem beceriksizler hem de yalan söylemeye devam ediyorlar” dedi.

Özhaseki, yerel yönetimler reform paketi çalışmalarına ilişkin, “Çalışmalar son aşamaya geldi. Aslında bir kez görüştük ama Milliyetçi Hareket Partili arkadaşlarımızla oturup, üzerinde son halini vereceğiz" dedi.

Yerel yönetimler reform paketi çalışmalarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Özhaseki, “Çalışmalar son aşamaya geldi. Aslında bir kez görüştük ama Milliyetçi Hareket Partili arkadaşlarımızla oturup, üzerinde son halini vereceğiz. Tabii ki kamuoyuna da açıklayacağız ondan sonra. Uzlaşı arayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi'ne de, İYİ Partili arkadaşlara da vereceğiz. Çünkü belediye çalışmaları siyasi tartışmaların ötesinde gitsin istiyoruz. Burada iyi bir yönetim tarzı ortaya konursa vatandaş rahat edecek. İyi bir sistem ortaya konmazsa vatandaş eziyetini çekecek. Bu nedenle her türlü siyasi çekişmenin dışında bu işi götürmek için de bir gayretimiz var” şeklinde konuştu.

Yerel yönetimler konusunda birçok proje üzerinde çalıştıklarını anlatan Özhaseki, şehirlerde plan bütünlüğünün sağlanması ve altyapı hizmetlerinin yapılması için birlikteliğe ihtiyaç olduğunu aktardı.

Özhaseki, köy statüsünün korunmasını istediklerini belirterek, “Köy statüsü kaldırılmasın istiyoruz. Bunun haricinde mevcut büyükşehirlerde bile bağımsız ilçelerimiz daha güçlü olsun diye de bir fikrimiz var. Mevcut ilçelerimiz de güçlü olsun ama büyükşehirlerdeki bağımsız ilçeler daha güçlü hale gelsin, bağımsız hizmetleri ilçelere verelim diye de bir fikir var. Bunların hepsi tartışılıyor. Bunlar sabit fikirler değil. Doğru olanı gördükçe değiştirebileceğimiz fikirler. Ne zaman ki taslak olarak Meclis'e sunduğumuz bir fikir olur, 'bu AK Parti'nin kurumsal görüşüdür’ diye söyleyebiliriz. Şu anda öyle bir görüş yok” açıklamasında bulundu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ