SADECE BÜYÜK BİR LİDER, GELECEĞİ KÜÇÜK KALPLERE EMANET EDER

Okuduğunuz haber
TÜRK MİLLETİNİN ÜZERİNDE HİÇBİR GÜÇ VE İRADE YOKTUR

TÜRKİYE YÜZYILINI ÇOK ÇALIŞARAK ÇOCUKLAR İNŞA EDECEK

Anasayfa   /    Gündem    /    TÜRK MİLLETİNİN ÜZERİNDE HİÇBİR GÜÇ VE İRADE YOKTUR

TÜRK MİLLETİNİN ÜZERİNDE HİÇBİR GÜÇ VE İRADE YOKTUR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Mehmet Tahtasız, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’ncü yılı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

GÜNDEM      23 Nisan 2024 - 10:21     0

TÜRK MİLLETİNİN ÜZERİNDE HİÇBİR GÜÇ VE İRADE YOKTUR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Mehmet Tahtasız, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’ncü yılı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

23 Nisan 1920’nin Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi' nin açıldığı ve Türk Milletinin egemenliğini ilan ettiği tarih olduğunu vurgulayan Tahtasız, 23 Nisan’da milletin egemenliğinin değiştirilmemek üzere tescillendiğine dikkati çekti.

Türk Milleti’nin üzerinde hiçbir güç ve irade olmadığını dile getiren CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:

“23 Nisan, egemenliğin kayıtsız, şartsız ulusa ait olduğunu tüm dünyaya duyuran bir bayram olmasının yanı sıra dünyada ilk ve tek çocuk bayramıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurtuluş mücadelesinden sonra egemenliğin ulusa ait olduğu tescillediği 23 Nisan 1920 tarihi, üç yıl sonra 29 Ekim 1923’de Cumhuriyet’le taçlanmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin mensupları olarak bizim anlayışımız ve yaklaşımımız millet egemenliğinin ve iradesinin üzerinde hiç bir güç olmadığı üzerinedir. Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti bir kişiden büyüktür ve bir kişinin iki dudağı arasına emanet edilemeyecek kadar kıymetlidir. Feraset sahibi milletimiz son yerel seçimlerde olduğu gibi bunu bir kez daha göstermiştir.

Bu bağlamda; Milletimizin iradesini ve ulusal egemenliğimizi temsil eden, üyesi olmaktan onur duyduğum Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’ncü yıldönümünü ve Gazi Mustafa Kemal'in çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor; bu vesileyle başta Gazze’de katledilen masum çocuklar olmak üzere dünyanın hemen her yerinde savaş, açlık ve haksızlıklara maruz kalan tüm çocukların huzur ve barış içinde geleceğe umutla bakarak yaşamalarını diliyorum. Milli Bayramımız 23 Nisan’ı Gazzeli çocuklara armağan ediyorum.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ