ÇORUM FK, GENÇLERİ GRUP ŞAMPİYONU!

Okuduğunuz haber
VURAL, HÜKÜMETE YÜKLENDİ

“RAMAZAN AKŞAMLARI” PROGRAMI YARIN BAŞLIYOR

Anasayfa   /    Siyaset    /    VURAL, HÜKÜMETE YÜKLENDİ

VURAL, HÜKÜMETE YÜKLENDİ

VATANDAŞIN SIKACAK KEMERİ KALMADI, BOĞAZI SIKILIYOR

SİYASET      15 Mart 2024 - 17:38     0

VURAL, HÜKÜMETE YÜKLENDİ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Çorum’dan ekonomi üzerinden hükümete yüklendi.

Bir dizi ziyaretler ve toplantılara katılmak için Çorum’a gelen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Hürriyet Meydanı’nda vatandaşlara seslendi.

Vural, konuşmasında ağırlıklı olarak ekonomik sıkıntıya dikkat çekti. Çorum ile ilgili de görüşlerini aktaran Vural, Belediye Başkan Adayı Ahmet Ertekin’e destek istedi.

ÇORUMLU AVUTULUYOR

Çorumluların çalışkan olduğunu, ama emeğinin karşılığını devlet yatırımı olarak almadığını belirten Oktay Vural, devlet yatırımlarından çimento fabrikasının kapatıldığını, şeker fabrikasının satıldığını, her dönemde tren yolu bilmecesiyle Çorumluların avutulduğunu ifade etti.

Çorum’un devlet yatırımlarından mahrum bırakıldığını aktaran Vural, “Çorum’da bizim zamanımızda yapılmış bir şeridi bitmiş, diğeri de üstü bitmiş yoldan başka bir yol yok. Her seçim tren yolu vaat ediyorlar Çorum’a. Çimento Fabrikası satılmış arazisini de Çorum Belediyesi almış. Şeker Fabrikası özelleştirildi. Çorumlu emeğinin karşılığını devlet yatırımı olarak almıyor. 22 yıldır yönetiyorlar bu ülkeyi ve belediyeyi yönetiyorlar ama yaşanan sıkıntıları hep birlikte görüyoruz” diye konuştu.

ÇORUM BELEDİYESİ MAKYAJ BELEDİYESİ OLMUŞ

Vural, “Çorum Belediyesi makyaj belediyesi haline gelmiş. 2019 yılında söz verilen 32 vaatten birisini yerine getirmiş, şimdi 41 proje sözü veriyor. Halkın isteklerini yerine getirmeyenler umut eksenli politikalarla koltukta oturma sevdası içinde.” diye konuştu.

KUTUPLAŞMIŞ SİYASETİN KARŞISINDAYIZ

Bu seçimin koltuk seçimi değil, halkın seçimi olduğunu belirten Vural; “Halkın isteklerini yerine getirmeyenler umut eksenli politikalarla koltukta oturma sevdası içinde. Bütün vatandaşlarımızın hangi partiden olursa olsun hakettiği hizmeti almalıdır. İYİ Parti olarak kutuplaşmış bu siyasetin karşısındayız. Bu seçim koltuk seçimi değil, halkın seçimi. Halka kim en iyi hizmet edecek onun seçimidir” diye konuştu.

MASKELİ SİYASET YOK ARTIK!

Ocu, bucu, şucu, tartışmalarıyla milletin siyasetçilerle avutulduğunu getiren Oktay Vural, “Maskeli siyaset yok artık, bu oyunu bozuyoruz, Bu ülkenin milli ve manevi değerlerini kavrayan bir siyasi anlayışı getirmek istiyoruz. Makam mevki için birileri ile işbirliği yapıp, milleti ayazda bırakan siyasetçilerin millete hayrı yok” ifadelerini kullandı.

BU YANLIŞIN SORUMLUSU KİM?

Türkiye’deki enflasyon sorununun ekonomik bir sorun olmadığını, yanlış teşhis ve yanlış tedavinin sonucu olduğunu vurgulayan Oktay  Vural, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Faiz sebep, enflasyon sonuçtur deyip, faizi düşürüp, enflasyonu çıkardılar, şimdi de faizi çıkarıyorlar, ama enflasyonu düşüremiyorlar.

Bu yanlışın sorumlusu kimdir? Bir doktora gitseniz yanlış teşhis ve tedavi yapsa bunun karşılığında mahkemeye verirsiniz, tazminat alırsınız. Bunlara yaptıkları yanlışın bedelini kim soracak?

Siyasetçi yaptığı yanlışın bedelini sandıkta ödemezse o zaman yanlışa devam eder. Siz yanlışın bedelini ödeteceksiniz ki, siyasetçi de yanlışının farkına varacak eyvah koltuğum gidiyor, iktidarın gidiyor diye düşünüp hareket edecek, o zaman kıymetiniz bilinecek. İstanbul’da zengin kuyruğunda olacağıma gidip Çorum’da çiftçinin, emekçinin, emeklinin yanında olayım diyecek.

YAPILANLARA İNANCIMIZA DA UYGUN DEĞİL

2023’te en düşük emekli maaşı 7.500 TL iken, 10 TL’den satılan pideden 750 adet alırken, 2024’te en düşüm emekli maaşı 10.000 TL ve pide 15 TL’den satılıyor, alınan pide adedi ise 666’ya düşmüş. 84 adet azalmış. Bunun yanında bir de gramajın düşürülmesi var.

2023 Ramazan ayında fitre 70 TL imiş, 2024’te 130 TL. En düşük emekli maaşı 107 fitre ediyordu, şimdi 76 fitre ediyor. Bir yılda emeklinin cebinden 30 fitre azaltılmış, bu inancımıza da uygun değildir.”

BU MİLLET BASKIYA BOYUN EĞMEZ

Merkezi yönetim ile yerel yönetimin aynı partiden iken 30 yıldır Çorum’a yeteri kadar yatırımın gelmediğinin görüldüğünü ifade eden Oktay Vural, “Bu millet baskıya boyun eğmez. Bu millet büyük bir millettir. Bu milletin bütün değerlerine sahip, savunan İYİ parti var” dedi.

VATANDAŞIN SIKACAK KEMERİ

KALMADI, BAĞIZINI SIKIYORLAR

TÜİK’in son istatistiklerine göre zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olduğunu söyleyen Oktay Vural, “Bu ekonomik sistem fakirden alıp zengine vermiş. Bu adalet değildir. İnancımıza göre adalet eksikliği zulümdür. Bu zulme karşı sizin hayır demeniz de hem inancımızın, hem de insan olmamızın bize yüklediği bir vebaldir. Doymayanların doyurmak için milletin fakirleşmesi mi gerekiyor. Bunun hesabını sandıkta sorun. Seçimden sonra kemer sıkma politikası uygulayacaklarını söylüyorlar. Vatandaş da sıkacak kemer kalmadı. Vatandaşın boğazı sıkıyorlar, canını alacaklar” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, İYİ Parti İl Başkanı Erkan Yıldız, İYİ Parti Çorum Belediye Başkanı Ahmet Ertekin, İYİ Parti SKM Başkanı Orhan Polat ve partililerle birlikte Hürriyet Parkı’ndaki vatandaşlarla biraraya gelerek sohbet etti.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ