BAYAT’A MODERN AİLE SAĞLIK MERKEZİ!

Okuduğunuz haber
İLK EVİM PROJESİNDE DAĎ FARE DOĎURDU!

ASGARİ ÜCRET 35 BİN TL’NİN ALTINDA OLMAMALI

Anasayfa   /    Siyaset    /    İLK EVİM PROJESİNDE DAÄž FARE DOÄžURDU!

İLK EVİM PROJESİNDE DAĞ FARE DOĞURDU!

TAHTASIZ: BU YIL BİTECEKTİ YÜZDE 5’İ DAHİ TESLİM EDİLMEDİ

SİYASET      06 Kasim 2024 - 12:17     0

İLK EVİM PROJESİNDE  DAĞ FARE DOĞURDU!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Mehmet Tahtasız, “2023 yılı genel seçimleri öncesinde Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak duyurulan TOKİ İlk Evim ve İlk Evim Arsa projesinde daÄŸ fare doÄŸurdu” dedi.

Tahtasız’ın konuyla ilgili yaptığı açıklama ÅŸöyle:

“2022 yılının son çeyreÄŸinde duyurusu yapılan ve o tarihte 1.5 ayda 8 milyon kiÅŸinin baÅŸvuru yaptığı açıklanan TOKİ’nin 250 bin sosyal konut ve arsa projesinin kuraları çekilmiÅŸ ve iki yıl içerisinde hak sahiplerine teslim edileceÄŸi açıklanmıştı. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak pazarlanan projede ikinci kez adaylığını açıklayan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın fotoÄŸrafları kullanılmıştı.

Gelinen noktada bu yıl sonunda teslim edilmesi gereken 250 bin konuttan yalnızca 6 bin 530 (% 3.7)’u, ilk evim arsa projesinde ise hak sahibi olan 235 bin 439 kiÅŸiden yalnızca 6 bin 23 (% 4.1) kiÅŸinin arsaları teslim edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Mehmet Tahtasız’ın TOKİ ilk evim ve ilk evim arsa projeleriyle ilgili verdiÄŸi soru önergesini yanıtlayan Çevre, Åžehircilik ve İklim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanı Murat Kurum, hak sahibi vatandaÅŸların maÄŸdur edildiÄŸini ortaya koymuÅŸ oldu.

BU YIL BİTECEKTİ

İlk Evim 250 bin sosyal konut projesiyle ilgili verileri paylaÅŸan Bakan Murat Kurum, “İlk Evim sosyal konut projesinin baÅŸvuruları; 14.09.2022-31.10.2022 tarihleri arasında alınmıştır. İlk Evim 250 bin sosyal konut projesi hak sahibi belirleme kurasına 4 milyon 689 bin 957 kiÅŸi katılmış olup, 266 bin 973 kiÅŸi konut alma hakkına sahip olmuÅŸtur. İlk Evim 250 bin sosyal konut projesi kapsamında; bu güne 6 bin 530 adet konut hak sahiplerine teslim edilmiÅŸtir” dedi.

İlk Evim Arsa projesiyle ilgili bilgileri de paylaÅŸan Kurum, “Ülkemiz genelinde İlk Evim Arsa Projesi kapsamında 69 il merkezi ve 624 ilçede; müstakil ve müÅŸterek arsa projeleri için çekilen hak sahipliÄŸi kuraları sonucunda; 235 bin 439 adet hak sahibi bulunmakta olup, söz konusu talepler 88,208,406 metrekare alanda karşılanabilmektedir. İlk Evim Arsa projesi kapsamında toplamda; 6 bin 23 adet hak sahibinin tahsis sürecinde, banka sözleÅŸme iÅŸlemleri tamamlanmış veya devam etmekte olup, hak sahiplerinin ödemelerini tamamlaması müteakip, ipotekli ve ÅŸerhli olarak tapu devir iÅŸlemlerine baÅŸlanacaktır” diye konuÅŸtu.

SEÇİM YALANI

Seçimlerden önce halkın aÄŸzına bir parmak bal çalan AKP iktidarının hak sahiplerinin umutlarıyla oynadığını vurgulayan CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, ÅŸunları söyledi:

“AKP’nin seçim yalanlarından halkımız bıktı. 2023 genel seçimlerine kısa bir süre kala büyük bir müjde olarak duyurulan TOKİ ilk evim ve ilk evim arsa projeleri için o dönem vatandaÅŸlardan 500’er lira para toplandı. Kuralar çekildi, hak sahipleri belirlendi. Konutlar iki yıl içerisinde bitecek, arsalarda da evler yükselecekti. 2022 yılında kuraları çekilen ve hak sahipleri belirlenen projenin bu yılın sonunda bitirilmesi gerekiyordu. Ancak gelinen noktada yüzde 5’i dahi tamamlanmadı. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak duyurulan TOKİ projeleri boÅŸa çıktı. Ev hayali kuran binlerce vatandaşımız kandırıldı, maÄŸdur edildi. Oy uÄŸruna insanların hayalleriyle oynayanlara yazıklar olsun.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ