ERDOĞAN VE MHP’YE DESTEK İSTEDİ

Okuduğunuz haber
BAKIRCILIK MESLEĞİ YAŞATILMALI!

ŞAMPİYONLUK MAÇINA EFSANELER GELİYOR

Anasayfa   /    Gündem    /    BAKIRCILIK MESLEĞİ YAŞATILMALI!

BAKIRCILIK MESLEĞİ YAŞATILMALI!

VALİ ÇİFTÇİ, BAKIRCI ESNAFINI DİNLEDİ

GÜNDEM      10 Mayis 2023 - 15:05     0

BAKIRCILIK MESLEĞİ YAŞATILMALI!

Vali Mustafa Çiftçi, sayıları her geçen gün azalan Çorum’daki bakırcı esnafını ziyaret etti.

Çepni Mahallesi'nde bulunan Bakırcılar ve Kalaycılar Sitesi'ni gezen Vali Mustafa Çiftçi, ziyarette esnaflar ve ustalarla meslek üzerinde sohbet etti. Esnafa hayırlı işler dileyen ve işlerinin nasıl gittiğini soran Vali Çiftçi, onların sorunları ile taleplerini dinledi.

Büyük bir emek sarfedilerek adeta nakış nakış işlenen semaver, demlik, kazan gibi ürünleri büyük bir titizlikle inceleyen Vali Çiftçi’ye Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, Çorum Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım, ÇESOB Başkanı Recep Gür ile Kalaycılar ve Hırdavatçılar Odası Başkanı Sedat Ek de eşlik etti.

Esnafın genel durumu hakkında bilgiler veren Kalaycılar ve Hırdavatçılar Odası Başkanı Sedat Ek Çorum’da bakırcılık mesleğinin, ustaların azlığı, çırakların yetişememesi ve gelişen teknoloji ile birlikte yok olmaya yüz tuttuğunu belirtti. Sedat Ek, bakırcılık mesleğinin yok olmaması için devletin bir takım teşvik edici destekler sağlaması gerektiğini ifade etti.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ