RECEP ÖZCAN VEFAT ETTİ

Okuduğunuz haber
ÇORUMLU VEKİLLERİN ‘BEN ÖNCE GELDİM’ TARTIŞMASI!

GENÇ YAŞTA HAYATINI KAYBETTİ

Anasayfa   /    Gündem    /    ÇORUMLU VEKİLLERİN ‘BEN ÖNCE GELDİM’ TARTIŞMASI!

ÇORUMLU VEKİLLERİN ‘BEN ÖNCE GELDİM’ TARTIŞMASI!

Türkiye’de bir süredir 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain saldırıda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ilk gelen milletvekilinin kim olduğu tartışması yaşanıyor.

GÜNDEM      18 Temmuz 2022 - 12:19     0

ÇORUMLU VEKİLLERİN ‘BEN  ÖNCE GELDİM’ TARTIŞMASI!

Türkiye’de bir süredir 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain saldırıda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ilk gelen milletvekilinin kim olduğu tartışması yaşanıyor.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, 15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişimi sırasında, Meclis'e ilk olarak CHP'li Bülent Tezcan, Uğur Bayraktutan ve Tufan Köse’nin geldiğini iddia etmişti.

Günlerdir ulusal basında tartışılan bu konunun tarafları arasında iki Çorum Milletvekili de yer alıyor. Dönemin Meclis İdare Amiri Salim Uslu ve uzun yıllardan beri TBMM’de bulunan CHP’li Tufan Köse.

 

KÖSE: İLK GİDEN VEKİLLER BİZDİK

Çorum Milletvekili Tufan Köse, meclise ilk kendilerinin geldiğini söyledi. Köse, “Evet o gece Meclise giden ilk vekiller bizdik. Biz duyar duymaz ilk işimiz meclise gitmek oldu. Zaten tüm görüntüler mevcut” dedi.

 

USLU, GÖRÜNTÜLERLE YALANLADI

Ancak 15 Temmuz gecesi Meclis'e CHP'li üç vekilden 50 dakika önce o zaman TBMM idare amiri ve güvenlikten sorumlu AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu'nun geldiği görüntülerle ortaya çıktı.

 

USLU: İLK GELEN BENDİM

Salim Uslu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "CHP'li vekiller 15 Temmuz'da meclise ilk gelen vekillermiş… Halbuki 22.33'de basın müşavirimle ilk gelen benim ve akşam gelir gelmez görevli memurdan “tatbikat var diyorlar ancak karşıdan (genel kurmayın ordan) silah sesleri geliyor Amirim bilgisini aldım" ifadelerini kullandı.

Çorum’un adını sadece böylesi konularla duyulan iki siyasetçinin yaşadığı tartışmanın Çorum kamuoyunda nasıl bir karşılanacağı merak ediliyor.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ