LÜLEBURGAZ’A ÇORUMLU BAŞHEKİM!

Okuduğunuz haber
DÜNYA SÜT GÜNÜ KUTLANDI

AHMET AKSU, YENİDEN BDDK YÖNETİMİNDE!

Anasayfa   /    Gündem    /    DÜNYA SÜT GÜNÜ KUTLANDI

DÜNYA SÜT GÜNÜ KUTLANDI

Çorum'da, 1 Haziran Dünya Süt Günü münasebetiyle Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından süt üretimi ve tüketimine dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenlendi.

GÜNDEM      01 Haziran 2023 - 16:03     0

DÜNYA SÜT GÜNÜ KUTLANDI

Çorum'da, 1 Haziran Dünya Süt Günü münasebetiyle Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından süt üretimi ve tüketimine dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenlendi.

Kadeş Barış Meydanı'nda gerçekleştirilen kutlama etkinliğe; Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşkın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş, Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, Çorum Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya’nın yanı sıra öğretmenler, öğrenciler ve birlik üyeleri katıldı.

Türkiye’nin süt üretimi bakımından dünyada 8. sırada bulunduğunu söyleyen Birlik Başkanı Yılmaz Kaya, “Çocukların ve gençlerin gelişip büyümeleri, hayatlarını sağlıklı sürdürebilmeleri için süt ve süt ürünlerinin önemi çok büyük, Türkiye’de kişi başına düşen yıllık tüketim miktarı ise maalesef Avrupa ülkelerinin çok gerisinde ve istediğimiz noktada değil. Bu nedenle süt tüketimimizin artırılması ve tüketimi teşvik etme noktasında çok çalışmalıyız.

Süt tüketimi konusunda toplumun bilinçlendirilmesi ve teşvik edilmesi açısından bu tür etkinlikler önemli birer örnek teşkil etmektedir. Biz de Kadeş Barış Meydanı’nda 500 litre süt dağıtımı gerçekleştirdik. Çocuklara sütün faydalarını anlattık ve sağlıklı nesiller için günde en az 2 bardak süt içmelerini önerdik. Süt ve süt ürünlerinin, çocukluktan başlamak üzere her yaşta tüketilmesi büyük önem taşımaktadır” dedi.

Etkinlikte, öğrencilere sütün faydaları anlatılarak süt ve süt ürünleri ikramlarında bulunuldu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ