CEYLAN, KÜLTÜR ELÇİLERİYLE İFTAR YAPTI

Okuduğunuz haber
GÜR’ÜN OY HESABI YARGIDAN DÖNDÜ

MEZARLIKLARDA BAYRAM HAZIRLIĞI!

Anasayfa   /    Gündem    /    GÜR’ÜN OY HESABI YARGIDAN DÖNDÜ

GÜR’ÜN OY HESABI YARGIDAN DÖNDÜ

ÇESOB Denetim Kurulu üyeleri Erdoğan Yılmaz ve Sedat Ek hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıktı

GÜNDEM      27 Nisan 2022 - 16:04     0

GÜR’ÜN OY HESABI YARGIDAN DÖNDÜ

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu tarafından Denetim Kurulu Başkanı Erdoğan Yılmaz ve Denetim Kurulu Üyesi Sedat Ek’in üyeliklerinin düşürülmesi ile ilgili yönetim kurulu kararı yargıdan döndü.

8 Mayıs 2022 tarihinde yapılacak olan Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği genel kurulu öncesinde oldukça sıcak gelişmeler yaşanıyor.

3 DENETÇİDEN 2’SİNİN ÜYELİĞİ DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Recep Gür başkanlığındaki yönetim kurulu, 10 Şubat 2022 tarihinde aldığı karar ile denetim kurulu başkanı Erdoğan Yılmaz ve Sedat Ek’in üst üstte 3 toplantıya katılmadıklarını gerekçe göstererek, denetim kurulu üyeliklerinin düşürülmesi kararını almıştı. Bir diğer denetim kurulu üyesi Mutlu Karslı’dan ise mazeret dilekçesi istenmiş, dilekçe dikkate alınarak her hangi bir işlem yapılmamıştı.

Yönetim Kurulu kararının aksine Erdoğan Yılmaz ve Sedat Ek, toplantı yapmak istediklerini, ancak ÇESOB Başkanı Recep Gür ve yönetim kurulunun seçim sürecinde olunduğu için gerekli evrakları kendilerine iletmediklerini belirterek, bu karara itiraz ederek konuyu yargıya taşıdılar.

MAHKEME, İTİRAZI HAKLI BULDU

Çorum İdare Mahkemesi, Erdoğan Yılmaz ve Sedat Ek’in yönetim kurulu kararının iptali ve yürütmeyi durdurma talebini haklı buldu.

Mahkeme heyeti, dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden yürütmenin durdurulması kararını verdi.

Mahkemenin verdiği bu karar ile denetim kurulu üyelikleri, yönetim kurulu kararı ile düşürülen Erdoğan Yılmaz ve Sedat Ek, haklarına geri kavuştular. Erdoğan Yılmaz ve Sedat Ek’in denetim kurulu üyesi olarak genel kurulda oy kullanması ve denetim kurulu görevlerini yerine getirmelerinin önü açılmış oldu.

YANLIŞ HESAP TÜRK ADALETİNDEN DÖNDÜ

Kararı sosyal medya hesabından değerlendiren Erdoğan Yılmaz, “Yanlış hesap Yüce Türk Adaletinden geri döndü” dedi.

Erdoğan Yılmaz, “Mayıs ayı içerisinde yapılacak olan Çorum Esnaf Odaları Birliği seçimleri öncesi küçük hesaplar içerisinde bulunan mevcut yönetim ve akıl hocaları haksız ve hukuksuz bir şekilde denetim kurulu üyeliğimizi düşürme kararı almıştı.

Denetlemeden kaçmak için ve yönetim olarak kendilerini desteklemediklerini düşündükleri herkesin oyunu gayrı ahlaki yollara başvurarak düşürme çabası son günlerini yaşayan bu arkadaşların mesnetsiz çırpınışlarıdır” ifadelerini dile getirdi.

Verilen karar ile hiçbir baskının yüce Türk Adaletinden üstün olmadığının görüldüğünün altını çizen Erdoğan Yılmaz, Mayıs ayı içerisinde de esnafın özlediği umut ettiği ve beklediği günlere kavuşacağını, hak ettiği ve arzuladığı günlere geri döneceğini söyledi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ