MUSLUKLARIMIZDAN KAYNAK SUYU KALİTESİNDE SU AKIYOR

Okuduğunuz haber
MUHASEBE ÜCRETLERİNE %60 ZAM!

HAYDAR ERDEM, HAYATINI KAYBETTİ

Anasayfa   /    Gündem    /    MUHASEBE ÜCRETLERİNE %60 ZAM!

MUHASEBE ÜCRETLERİNE %60 ZAM!

SMMMO Başkanı Ceyhan Baran, TÜRMOB’un Türkiye genelinde 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere muhasebe ücretlerine %60 oranında iyileştirme yapılması kararı aldığını bildirdi.

GÜNDEM      26 Temmuz 2022 - 17:21     0

MUHASEBE ÜCRETLERİNE %60 ZAM!

Çorum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Baran, TÜRMOB’un Türkiye genelinde 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere muhasebe ücretlerine %60 oranında iyileştirme yapılması kararı aldığını bildirdi.

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan SMMMO Başkanı Ceyhan Baran, 2022 yılına ait Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Ücret Tarifesinin 22 Aralık 2021 tarih ve 31697 sayılı resmî gazete de yayımlandığını hatırlattı.

Baran, “Ancak; Ülkece yaşadığımız yüksek enflasyon ortamı tüm sektörlerde kaçınılmaz fiyat artışlarını getirdi. Pandemi sürecinde ve yılın ilk yarısında tüm fedakarlığı üstlenen meslek mensuplarımız için son yapılan asgari ücret zammı artık muhasebe ücretlerinin güncellenmesi zorunluluğunu da ortaya çıkarmıştır.” dedi.

Mesleki büro giderlerindeki artış müşterilere verdikleri hizmetlerin devamlılığının sağlanmasını güçleştirdiğini ifade eden Ceyhan Baran, “Bu nedenle üst birliğimiz TÜRMOB Türkiye genelinde 01/07/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Enflasyon farkının yansıtılarak muhasebe ücretlerine %60 oranında iyileştirme yapılması kararını almıştır.

TÜRMOB kararına istinaden; Çorum SMMM Odası olarak bizler de 01.07.2022 tarihinden itibaren uygulanmak üzere muhasebe ücretlerine enflasyon farkının yansıtılarak iyileştirme yapılması Oda Yönetim Kurulumuz tarafından karara bağlanmıştır” açıklamasında bulundu.

Baran, “Meslek mensuplarımızın müşterileriyle devam eden sözleşmeleri gereği yıl içerisinde sözleşmelerin iptalleri halinde bir yıllık geçerli olan muhasebe hizmet bedelinin tamamının mali müşavirlik hizmet bedeli olarak ödeneceğinin bilinmesini hatırlatır, gerekli hassasiyetin gösterilmesi için saygı ile kamuoyuna duyurulur” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ