ORTAKÖY’E ÇÖP KONTEYNERİ!

Okuduğunuz haber
26.5 BİN DEKAR ARAZİ SUYA KAVUŞUYOR

O KÖYDE KARANTİNA UZATILDI

Anasayfa   /    Gündem    /    26.5 BİN DEKAR ARAZİ SUYA KAVUŞUYOR

26.5 BİN DEKAR ARAZİ SUYA KAVUŞUYOR

GÖKDERE BARAJI İHALE EDİLDİ

GÜNDEM      26 Agustos 2021 - 11:16     0

26.5 BİN DEKAR ARAZİ SUYA KAVUŞUYOR

Ak Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya 30 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip Osmancık Gökdere Barajının ihale edildiğini duyurdu.

Kaya açıklamasında, Gökdere Barajı, talvegden 92,50 metre yüksekliğinde 414 metre uzunluğunda, sulama amaçlı ve “Ön Yüzü Beton Kaplı Kaya Dolgu“ gövde tipinde olup toplam dolgu hacmi 1.82 milyon m3 olacağını açıkladı. Barajın tamamlanması ile 30 milyon m3 suyun depolanacağını belirten Milletvekili Kaya, “Gökdere Barajı ile Uluçay ve Kavşak çayı boyunca yer alan 26.540 dekarlık alan, basınçlı borulu sulama şebekesi ve yağmurlama, damlama sulama sistemi ile sulanacaktır” dedi.

Barajın proje ihalesinin 24 Ağustos 2021 tarihide gerçekleştirildiğini açıklayan Milletvekili Kaya, bölge için büyük bir öneme sahip Gökdere Barajının büyük bir arazinin su ihtiyacını karşılayacağını ve ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapılarak, çalışmalara başlanılacağını duyurdu.

Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye  desteklerinden dolayı teşekkür etti.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ