GENÇ YAŞTA YAŞAMINI YİTİRDİ

Okuduğunuz haber
DSYB’YE 10.7 MİLYONLUK YATIRIM MÜJDESİ

TÜGVA’LI HANIMLAR AŞURE DAĞITTI

Anasayfa   /    Gündem    /    DSYB’YE 10.7 MİLYONLUK YATIRIM MÜJDESİ

DSYB’YE 10.7 MİLYONLUK YATIRIM MÜJDESİ

AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliğini ziyaret etti.

GÜNDEM      25 Agustos 2021 - 17:01     0

DSYB’YE 10.7 MİLYONLUK YATIRIM MÜJDESİ

AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliğini ziyaret etti.

Milletvekili Kaya, ziyaretinde Süt ve Süt Üreticileri Birliğinin 10 milyon 773 bin TL’lik 2 projesinin Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından onaylandığını müjdesini verdi.

Milletvekili Kaya, Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması-Süt Toplama Projesi kapsamında Makine-ekipman ve araç alımı için 1 milyon 878 bin TL olan 1 adet süt soğutma ve depolama tankı, 10 adet araç üstü süt taşıma tankı, 1 adet saf su cihazı, 3 adet süt toplama aracı ve 1 adet süt taşıma kamyonu alınacağını ve %50’si Devlet tarafından hibe destekleneceğinin sağlanacağını söyledi.

Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması-Süt Toplama Yapım İşleri kapsamında yaklaşık 17.000 m2 alanda 2.100 m2 kullanıma sahip Süt toplama tesisi yapılacağını vurgulayan Milletvekili Kaya, Makine-ekipman ve araç alımı için 2 adet süt soğutma ve depolama tankı(12 tonluk), 12 adet araç üstü süt taşıma tankı(3,3 tonluk), 4 adet araç üstü süt taşıma tankı(1,5tonluk), 3 adet araç (Kamyon-Mercedes)(tank için), 2 adet araç(Transit)(tank için), 1 adet süt kantarı, 5 adet süt transfer pompası, 1 adet CIP sistemi, 4 adet basınçlı yıkama makinesi alınacağını duyurdu.

Kaya, toplamda 8 milyon 875 bin TL bütçeye sahip projenin de %50’sinin Devlet tarafından hibe desteği yapılacağını bildirdi.

Toplam 10 milyon 773 bin TL tutarındaki 2 projenin %50’sinin Devlet tarafından hibe desteği sağlanacağını ve üretim ve istihdama olan katkılarının devlet olarak her zaman devam edeceğini söyleyen Kaya, desteklerin Çorum’a hayırlı olmasını diledi. Kaya, desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye de teşekkür etti.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ