HAVA SICAKLIĞI ARTACAK

Okuduğunuz haber
ORMANLIK ALANDA PİKNİK YASAKLANDI

NAZİR ALICI LİSANSLI DEPOCULUK GÖRKEMLİ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Anasayfa   /    Gündem    /    ORMANLIK ALANDA PİKNİK YASAKLANDI

ORMANLIK ALANDA PİKNİK YASAKLANDI

İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklama piknikçilere uyarıda bulunuldu.

GÜNDEM      31 Mayis 2024 - 14:14     0

ORMANLIK ALANDA PİKNİK YASAKLANDI

İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklama piknikçilere uyarıda bulunuldu.

Açıklamada Çorum il genelinde 1 Haziran-31 Ekim 2024 tarihleri arasında ormanlık alanlarda piknik yapılması ve ateş yakılmasının yasaklandığı belirtildi.

Ormanların geleceğini tehlikeye sokan etkenlerin başında yangınların geldiğini ve çok farklı nedenlerle yangın çıkabildiğinin belirtildiği açıklamada, “Ancak insan faktörü yangın sayısını artırmaktadır.  Ülkemizde meydana gelen orman yangınlarının yaklaşık %95’inin insan kaynaklı olduğu, insan kaynaklı yangınların sayısının azaltılması için toplumsal bilinçlenmenin gerektiği, bu doğrultuda başta eğitim olmak üzere her türlü iletişim araç ve imkânları kullanılarak orman yangınlarına karşı duyarlılığı artıracak tedbirlerin alınması önem arz etmektedir. Orman yangınlarını önlemek için ormanda ateş yakmayınız. Ormanlık alanlara cam şişe ve sigara izmariti atmayınız. Ormanlık alanlara yakın bağ ve bahçelerde kuru otları yakmayınız. Piknik alanında yakılan mangal ateşini söndürünüz. Anız yakmayınız” denildi.

Çorum il genelinde 1 Haziran-31 Ekim 2024 tarihleri arasında ormanlık alanlarda piknik yapılması ve ateş yakılmasının yasaklandığını belirtildiği açıklamada, “Çorum İl Jandarma Komutanlığınca sorumluluk bölgemizde bulunan ormanlık alanlar ile vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu park/bahçe ve piknik alanları görevlendirilen devriyeler vasıtasıyla sık sık kontrol edilmektedir. Vatandaşlarımızın şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden Jandarma’ya bildirmesi orman yangını olaylarının önlenmesine büyük katkı sağlayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ