ÖZDEMİR’DEN PAS VE BÖCEK UYARISI

Okuduğunuz haber
ŞAPİNUVA PARASI VE LOTUS ÇİÇEĞİ ROZETİ!

HAYATİ İNANÇ, ÇORUMLULARLA BİR ARAYA GELECEK

Anasayfa   /    İLÇELER    /    ŞAPİNUVA PARASI VE LOTUS ÇİÇEĞİ ROZETİ!

ŞAPİNUVA PARASI VE LOTUS ÇİÇEĞİ ROZETİ!

Ortaköy İlçesinde yer alan Şapinuva ören yerinin tanıtımı kapsamında çalışmalar devam ediyor.

İLÇELER      04 Haziran 2024 - 16:20     0

ŞAPİNUVA PARASI VE LOTUS ÇİÇEĞİ ROZETİ!

Ortaköy İlçesinde yer alan Şapinuva ören yerinin tanıtımı kapsamında çalışmalar devam ediyor.

Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir ve Şapinuva Ören yeri kazı başkanı Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Önder İpek ile bir araya gelerek Şapinuva ören yerinin tanıtımı kapsamında gerçekleştirilecek projeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Görüşme hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Taner İsbir, Şapinuva Hitit medeniyetine dini, askeri, idari ve ticari olarak başkentlik yapmış, Hititler ve Dünya tarihi için önemli bir ören yeridir.  Hititlerin tarihini araştırmak ve dünya tarihine ışık tutmak için 1990 yılından itibaren çalışmalara başlanılmış ve halen bu kapsamdaki çalışmalar devam etmektedir. Belediye Başkanlığımız, Hitit Üniversitesi ve Kazı Başkanlığınca yıl içerisinde bir çok seminer,festival ve etkinlikler gerçekleştirerek Şapinuva Ören yerinin tanıtımına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bugün de yine bu kapsamda Hitit Üniversitesi ve Kazı Başkanlığınca hazırlanan Şapinuva paraları ve Lotus çiçeği rozetini de sizlerin görüşüne sunuyoruz, Kazı Başkanımız Dr. Önder İpek’e çalışmalarından ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ