BULGUR KAZANLARI KAYNAMAYA BAŞLADI

Okuduğunuz haber
ÇORUM, YENİ İSTİHDAM KAPILARI BEKLİYOR

PAZARLARA TEMİZLİK UYARISI!

Anasayfa   /    Gündem    /    ÇORUM, YENİ İSTİHDAM KAPILARI BEKLİYOR

ÇORUM, YENİ İSTİHDAM KAPILARI BEKLİYOR

Çorum Sivil Toplum Gönüllüleri Derneği (ÇOSTOG) Başkanı İlhan Kılıç, otomotiv sektörünün dünya devi Chery firmasının kuracağı yeni fabrikanın Çorum’a üretime başlaması için kamuoyuna çağrıda bulundu.

GÜNDEM      27 Haziran 2024 - 14:29     0

ÇORUM, YENİ İSTİHDAM KAPILARI BEKLİYOR

Çorum Sivil Toplum Gönüllüleri Derneği (ÇOSTOG) Başkanı İlhan Kılıç, otomotiv sektörünün dünya devi Chery firmasının kuracağı yeni fabrikanın Çorum’a üretime başlaması için kamuoyuna çağrıda bulundu.

Chery Automobile Co., Ltd. şirketinin bölgemizde yeni bir fabrika açmayı planladığını, yeni fabrikanın Samsun’un Havza ilçesinde açılması için girişimlerde bulunulduğuna dair bilgi edindiklerini söyleyen Kılıç, “Eğer böyle bir fabrika kurulacaksa Çorum’a kurulsun” dedi.

 

PRESTİJLİ YATIRIMLAR GEREKİYOR

Çorum’un büyümesi, gelişmesi, istihdam olanaklarının yaygınlaşması, yeni yatırımların gelmesinin ancak ve ancak büyük yatırımlar yapmakla mümkün olduğunun altını çizen İlhan Kılıç, işsizliğin, durgunluğun, küçülmenin bir an önce önüne geçmek için prestijli, markalı firmaların bu kente yatırım yapmasının sağlanması gerektiğini vurguladı.

 

“GEÇ KALMAYALIM, BİRLİKTE HAREKET EDELİM”

Chery Group’un yatırım için yer aradığına dikkati çeken İlhan Kılıç, Çorum’un tüm milletvekillerini, tüm siyasi partileri, Valiliği, Belediyeyi, Ticaret ve Sanayi Odası’nı, kurum, kuruluş ve STK’ları göreve davet ederek, otomotiv fabrikasının Çorum’da üretime başlaması için sinerji ve konsensüs oluşturulmasını, firmaya yer konusunda yardımcı olunmasını, daha fazla geç kalınmadan bir an önce gerekli görüşmelerin yapılmasını talep etti.

 

BİNLERCE GENCE İSTİHDAM SAĞLANIR

Çin'de bulunan küreselleşmiş bir otomobil markası olan Chery’in fabrikasının Çorum’da kurulması halinde binlerce gence istihdam sağlanacağının altını çizen ÇOSTOG Başkanı İlhan Kılıç, böylesine prestijli bir yatırımın başka yatırımlar için de kapı aralayacağını, demiryolu, havaalanı gibi beklenen yatırımların da gelmesinin hızlanacağını, bu yatırımın kentin büyümesine, gelişmesine zemin hazırlayacağını kaydetti.

Tüm Çorum’u birlikte hareket etmeye çağıran İlhan Kılıç, “gelin bu yatırımı kaçırmayalım. Gerekirse taşın altına elimizi değil, gövdemizi koyalım. Çorum’un yeni yatırımlara ihtiyacı var. Valilik ve Belediye önderliğinde yapılacak bir çalışma ile böylesine dev bir yatırımı Çorum’a çekebiliriz” diye konuştu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ