ÇORUM FK’NİN YENİ RAKİBİNE YENİ HOCA!

Okuduğunuz haber
CHP’Lİ YILMAZ, BELEDİYE YÖNETİMİNE YÜKLENDİ!

AHMET İLHAN VEDA ETTİ

Anasayfa   /    Siyaset    /    CHP’Lİ YILMAZ, BELEDİYE YÖNETİMİNE YÜKLENDİ!

CHP’Lİ YILMAZ, BELEDİYE YÖNETİMİNE YÜKLENDİ!

CHP Çorum Belediye Meclis Üyesi Tuncay Yılmaz, Çorum Belediyesi’nin mahalleler arası ayrımı bir an önce kaldırmasını ve tüm mahallelere eşit hizmet götürmesini, kamu kaynaklarını doğru, yerinde ve zamanında kullanmasını istedi.

SİYASET      08 Haziran 2024 - 11:01     0

CHP’Lİ YILMAZ, BELEDİYE  YÖNETİMİNE YÜKLENDİ!

CHP Çorum Belediye Meclis Üyesi Tuncay Yılmaz, Çorum Belediyesi’nin mahalleler arası ayrımı bir an önce kaldırmasını ve tüm mahallelere eşit hizmet götürmesini, kamu kaynaklarını doğru, yerinde ve zamanında kullanmasını istedi.

Belediye Meclisi Toplantısında gündem dışı söz alarak bir konuşma yapan Tuncay Yılmaz, bazı caddelere yapılan bisiklet yollarının rantabl kullanılıp kullanılmadığının takip edilmesini, bisiklet yollarının esnafın işine sekte vuracak özellikle olmamasını istedi.

Yılmaz, ayrıca Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu yerine yapılan parktaki eksiklikleri ve sorunları gündeme getirdi.

Yılmaz, amatör sahaların, kültür merkezlerinin tüm mahallelerin yararlanacağı şekilde yapılmasını talep etti.

Tuncay Yılmaz, meclisteki konuşmasında şu konulara değindi:

“YOLU MAVİYE BOYAMAKLA BİSİKLET YOLU OLMAZ”

“Belediye Başkanı, açılış konuşmasında ‘8 km’lik bisiklet yolunu 16 km’ye çıkarttık’ dedi. Doğrudur, eğer metreyle ölçüldüyse. Yerleri mavi ile boyamak bisiklet yolu yapmak ise doğrudur. Yolun bir kısmını bölerek, yanlarına reflektörleri koyarak, mevcut yaptığımız yolu maviye boyayıp buna da bisiklet yolu diyoruz. Peki her yerde sağlıklı çalışıyor mu? Örneğin Lozanevler göbeğinden başlayıp Milönü göbeğine gelen alanda bulunan bisiklet yolunu kullanan bir tane bisikletli görmedim. Aksine oradaki esnaf dertli. Birinci araç bisiklet yolunun kenarına park yapılınca ikinci araç da park yaparsa trafik sıkışıyor. Bu durum esnafın iş yapmasını engelliyor. Yaptığımız bisiklet yollarının rantabl kullanılıp kullanılmadığını, toplum faydasına olup olmadığını, oradaki ticaret faaliyetine engel olup olmadığı mutlaka kontrol etmeliyiz. Bu anlamda Bahabey’e yaptığımız fakat hiç kullanılmayan bisiklet yolu tekrar gözden geçirilmelidir.

“KAMU KAYNAKLARI DOĞRU VE ADİL KULLANILMALI”

Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu yerine bir park yapılıyor. Buranın kesin kabulü yapılmış mıdır, yapılmamış mıdır? Bunu bilmek istiyoruz. Milyonlarca lira harcanan, daha belediye tarafından kesin kabulünün yapılıp yapılmadığını bilmediğimiz alanda ağaçların kuruduğunu, çevre düzenlemesinin sağlıklı olmadığını, köşeden yürüyüş yollarının deforme olduğunu, kavladığını gördük. Yazıktır, günahtır. Kesin kabulleri yapılıyor, arkasından, (kamu kaynaklarının doğru ve adil kullanılmadığını burada görüyoruz) bir ihale daha yapılıyor. Belediye ikinci, üçüncü, dördüncü paraları harcayarak bu alanları düzeltmeye çalışıyor. Yüklenici firma adam gibi işini yapmalı, Çorum’a yakışır alanlar, tesisler yapılmalıdır.

AMATÖR SAHA HER MAHALLEDE OLMALI

Dr. Turhan Kılıçcıoğlu stadının yanındaki amatör sahaları kaldırdık, itfaiyenin yanında sahalar yaptık. Sadece sahalar yaptık. Orada fiziki eksiklikler çok fazla. Duş alma, ibadet, wc gibi birçok eksiklik var. Yüzlerce genç oraya gidip spor yapıyor. Orada profesyonel her türlü ekipman olmalı. Çorum’da 30’un üzerinde amatör kulüp vardı, bugünlerde sayıları 3’ü 5’i geçmiyor. Bunun da sebebi mahalleler arası ayrım.

Amatör sahalar her mahallede olmalı, her yerde olmalı. Nazmi Avluca var, Mimar Sinan var, bir de İtfaiye yanına yapıldı. Çorum’da 15 tane mahalle var. Kale, Yavruturna, Bahçelievler’de gençlerin kullanabileceği amatör sahalar talep ediyoruz. Halı sahalar da yetmez, spor sadece futboldan ibaret değil, potalar da olmalı, voleybol, tenis alanları da olmalı. Gençlerin spor yapmalarına imkan sağlayan her türlü altyapı, her mahallede olmalı. Mahalleler arası eşitsizlik ortadan kaldırılmalıdır. Buhara Kültür Merkezi var, yüzme havuzlarından buz patenlerine kadar her şey var, olması da gerekiyor, bu nedenle Belediyeye teşekkür ediyoruz, ama bir tane var. O da Buhara’da. Lozanevleri’nden, Mimar Sinan’dan ya da Nadık’tan buz patenine gitmek isteyen çocuk, ailesinin özel aracı yoksa vay haline. O çocuk Buhara’daki çocuk kadar şanslı değil mi? Gelin, el ele verelim, meclisten karar çıkartalım, bu şehre yatırım yapalım. Sorunlar çözümsüz değil ama dert yumağı kent haline geldik.”

“YETKİMİZ OLSUN OLMASIN

YETİMİN HAKKINI KORUMAK

İÇİN MÜDAHALE EDERİZ”

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Tuncay Yılmaz’ın eleştirilerine yanıt vererek, “bizler bir kuruşluk kamu kaynağının yetimin hakkı olduğunu düşünürüz ve vazifemiz olsun olmasın bunun takibini yaptırırız” dedi.

Aşgın, “Stadyumu TOKİ’ye millet bahçesi yapılmak ve yapıldıktan sonra da belediyeye devredilmek üzere verdik. İhalesini TOKİ yaptı ve son aşamaya kadar getirdi. Çok güzel bir millet bahçesi kazandırılacak. Ama henüz TOKİ müteahhitten kesin kabulünü yapmadığı için belediyeye herhangi bir devir söz konusu değildir. Burası nihayetinde Çorum Belediyesine devrolacağından dolayı, bizim vazifemiz olmamasına rağmen, bizim birebir takibimiz de yasal olarak mümkün olmamasına rağmen 100. Yıl Millet Bahçesini sanki Çorum Belediyesi ihale etmiş gibi takip edin diye personele talimat verdim. Size herhangi bir kişi ‘sizin böyle bir yetkiniz yok’ derse belediye başkanına sorun diye de tembihledim. Personelimiz, kuruyan ağaçlar, çatı, su alan yerler, deforme olan yerler bunların tamamını tespit etti. Ben de bizzat TOKİ başkanına ilettim. TOKİ, hassas bir şekilde konuyu takip ediyor. Ama bizler bir kuruşluk kamu kaynağının yetimin hakkı olduğunu düşünürüz ve vazifemiz olsun olmasın bunun takibini yaptırırız.”

Bisiklet yolları ile ilgili eleştiriye de yanıt veren Başkan Aşgın, Tuncay Yılmaz’ın Bahabey Caddesi’ni gezmesini ve esnafla konuşmasını önerdi.

Aşgın, “Bisikletle ilgili bir çaba yoksa takip ederiz, gerekirse bisiklet yolunu kaldırırız. Eğer kullanılıyorsa o şekilde kalır. Önceliğimiz bisiklet yolu ve spor. Eğer gerçekten kullanılmıyorsa bisiklet yolunu kaldırırız ve esnafın mağduriyetini çözeriz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ